Stari stolac u novom ruhu: sami obnovite ovaj komad koji dom čini toplijim

Stolac za ljuljanje mnoge će od nas asocirati na neka stara vremena i bakin topli dom. Ako imate jedan takav kod kuće ili jednostavno želite iznenaditi baku, pokazat ćemo vam kako mu možete obnoviti izgled.

 


Stari stolci na ljuljanje imaju posebnu čar i nostalgičnu notu. Stoga je doista šeta izbaciti ih svoga doma, ma kako on moderan bio pa vam se ne uklapa u koncept uređenja. Imamo prijedlog – obojite ga nakon čega će postati super akcent u domu! A vi ćete i dalje uživati u svakondevnoj dozi opuštanja koju on nudi!

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

BRUŠENJE Prvi korak je brušenje površine stolca finim brusnim papirom kako bi se boja kasnije što bolje primila. Za veće površine možete koristiti i brusnu bušilicu.

Idealno bi bilo brusiti dok ne skinete cijelu boju i ne dođete do samog drveta. Boje koje smo izabrali visoko su pokrivne pa nije bilo potrebe za brušenjem ispod boje.

UKLANJANJE PRAŠINE Prije nego što krenete s bojenjem, uklonite prašinu od brušenja kako bi površina stolca bila glatka.

ODABIR BOJE Budući da će tako u konačnici odavati dojam elegancije i profinjenosti, InDizajn tim odlučio je stolac obojiti u crnu i to samo jedan sloj jer to bilo dovoljno. Ako stara boja probija, nakon sušenja obojite stolac još jednom.

BOJANJE + KORIŠTENJE KISTA Kistom si olakšajte i njime obojite teže dostupna mjesta, a potom te dijelove pređite valjkom kako se ne bi vidjeli potezi. Imajte u vidu da je za sušenje boje potrebno 12 sati.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Stolac za ljuljanje možete smjestite u dnevni boravak, spavaću sobu, kutak za čitanje ili gdje god vam odgovara. Budući da smo išli na jednostavnost i eleganciju, uklopit će se u gotovo svaki prostor.

 

Komentari