Makeover spavaonice: roditelji su napokon dobili ljepšu sobu

Roditeljska spavaća soba već godinama nije obnavljana. Stoga je zadatak tima Mirjane Mikulec bio preurediti ovu neatraktivnu prostoriju i osigurati roditeljima lijepu spavaonicu koja će napokon odisati stilom, elegancijom te – mirom

 

 

Tim Mirjane Mikulec preuredio je glavnu roditeljsku sobu koja godinama ima samo osnovne komade namještaja, bez detalja i dekoracija. Bezlična prostorija vapila je za makeoverom. Dizajnerica je odlučila da se tlocrt prostorije neće  mijenjati jer je krevet na idealnoj poziciji, no na mjesto postojećeg doći će novi ležaj, znatno udobniji, atraktivniji i ljepši. To je ujedno bio i osnovni zahtjev investitora.

“Postojeća rasvjeta nije optimalno rješenje, tako da smo prvo riješiti taj dio. Sljedeći korak bio je odabir kreveta, a naglasak je bio na udobnosti. Klijentima smo predložili dvije varijante – prva je zamišljena u ružičastim tonovima sa zlatnim detaljima, dok je druga zamišljena u plavim tonovima s crnim detaljima. Oni su se odlučili za mješavinu ove dvije varijante”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Osnovno rasvjetno tijelo smješteno je u središte sobe, a dodatna rasvjeta, decentne i elegantne sive visilice, spuštaju se s obje strane uzglavlja. Kako bi se dodatno istaknuo zid iza kreveta, ukrašen je tapetom plavih tonova. Budući da model kreveta Amadeus osigurava i dvije bočne ladice sa svake strane, te se preko puta kreveta nalazi i veliki postojeći ormar, odabrani su umjesto klasičnih noćnih ormarića mali okrugli pomoćni stolići.

“Makeover sobe je gotov, a razlika je očita. Elegantnom izgledu najviše pridonosi plavi krevet bogatog uzglavlja, a ne zaostaju niti popratni komadi namještaja koji su se odlično uklopili u dizajnersko rješenje. Tapetom smo u prostor unijeli malo živosti, no istovremeno smo stvorili ugodan prostor za odmor i spavanje”, zaključuje dizajnerica.

Kako je tekao cijeli proces preuređenja roditeljske spavaonice, pogledajte u video prilogu!

 

 

InDizajn

 

 

InDizajn

 

Komentari