Funkcionalna i ugodna spavaća soba za mladu vlasnicu Paulu

Paula je poželjela je novi, svježi izgled svoje sobe, koja bi nakon preuređenja bila više prilagođena njezinim potrebama, budući da se ne može samostalno kretati. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec u svega nekoliko sati i s ograničenim budžetom promijenio izgled njezine sobe

 

 

Na InDizajnov nagradni natječaj Iznenadi me javila se i Paula Seidl iz Hrvatske Kostajnice koja je poželjela da joj tim Mirjane Mikulec u suradnji s Meblo Tradeom preuredi spavaću sobu. Nakon što je žiri odabrao njezinu sobu za makeover, krenulo se na pripremu konačnog rješenja te odabir svega potrebnog. Prilikom planiranja uređenja, pazilo se na to da nova soba bude prilagođena potrebama mlade vlasnice.

“Budući da je Pauli narušena motorika, ona se ne može samostalno kretati. Upravo zato bilo je vrlo važno da se pozornost posveti funkcionalnosti. Soba je trebala biti lako prohodna, a opet sadržavati sve potrebno za svakodnevni boravak”, ističe Mirjana Mikulec.

Makeover je počeo preuređivanjem zidova, a pravi izazov je bio prekriti intenzivnu crvenu boju koja trenutno dominira prostorom. Na mjesto crvene sada je došla topla i prigušena nijansa ružičaste, dok su na dva zida postavljene tapete.

 

 

PRIJE

 

 

“Prije odabira motiva, razgovarali smo s Paulinim roditeljima i saznali da jako voli konje. Upravo zato odlučili smo se za motive koji će, nadamo se, razveseliti Paulu i sobu joj učiniti ugodnijom”, objašnjava dizajnerica.

Soba je dobila novi namještaj, biran u skladu s Paulinim potrebama. Novi ormar postavljen je tako da ne smeta Paulino kretanje prostorom, a za krevet je odabran model s nogicama da mu se lakše može pristupiti mehanizmom za dizanje.

“Od pretrpane prostorije jarkih zidova koji su zatvarali prostor, napravili smo ugodnu spavaću sobu. Namještaj smo prilagodili Pauli, no nismo zanemarili dizajn. Krevet i ormar jednostavnih linija uklopili su se uz odabrane tapete. S obzirom na to da je važno da je soba prohodna za invalidska kolica, tepih, tabure i pomoćni ormarići nisu bili opcija”, zaključuje Mirjana Mikulec.

 

POSLIJE

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari