20 KVADRATA ZA MLADOGA SAMCA: u dnevnom boravku u kojem je i blagovaonica uspješno dominiraju crna i plava

Ako volite intenzivnije boje i malo smjelije uređenje, onda će boravak koji je studio Mirjane Mikulec uredio u jednom stanu u Sesvetama, biti prava inspiracija. Dobra kombinacija boja podići će svaki prostor, a u ovom slučaju to je zahvalan spoj plave i crne

 

 

Stan mladog samca u cijelosti je prošaran plavim nijansama pa je i za uređenje dnevnog prostora od 20 kvadrata odabran isti pristup. Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec savjetuje da, kao i u ovom slučaju, odaberete glavni komad namještaja, odnosno sjedeći element, oko kojeg ćete izgraditi cijelu priču. U Lesnini XXXL odabrana je elegantna i praktična tamnoplava kutna garnitura te još neki komadi namještaja i detalja.

“Kada sofu ili garnituru postavite na centralnu poziciju, oko nje dalje gradite priču”, ističe dizajnerica.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Kako je riječ o velikom prostoru, mjesta se našlo i za blagovaonski stol tik uz kut pun prirodne svjetlosti. U drugom kutu ugrađen je šank zamišljen kao radni prostor. Klijent često uživa slušajući glazbu pa je bilo nužno pobrinuti se i za dobar zvuk. Zato je u zid ugrađen audio prijemnik koji se može putem bluetootha povezati s tabletom ili mobilnim telefonom.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Na prvi pogled biste mogli pomisliti da će dnevni boravak biti hladan no ako obojite zidove u svijetle nijanse to neće biti slučaj. Kombinacija plave i crne daje svakom prostoru dojam profinjenosti.

Budući da se stan uređivan za mušku osobu, naglasak nije bio na velikom broju detalja. Sivo-bijela tapeta uokvirena štukaturama zadovoljila je potrebu za dekoriranjem zidova, a sivi tepih zaokružio je čitavu priču i donio toplinu i mekoću prostoru.


 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

U video prilogu pogledajte kako je teklo kompletno uređenje ovog dnevnog boravka!

Komentari