Luksuz vs vintage: kupaonica i toalet u posve različitom stilu? Zašto ne!

Vlasnici su prilikom adaptacije odlučili podijeliti kupaonicu na dva dijela, kako bi WC bio zasebna prostorija. Svidio im se prijedlog dizajnera iz tima Mirjane Mikulec da se dvije novonastale prostorije opreme u posve različitim stilovima. Pogledajte konačni izgled prostora!

 

 

Uvijek je dobro imati odvojenu kupaonicu od toaleta, naročito ako u stambenom prostoru živi više osoba. Praktičnije je, a isto tako, odvojenim prostorom dobiva se veća zona komocije i privatnosti te doživljaja kupaonice kao svoga intimnoga prostora ako postoji odvojen WC koji može biti i gostinjski. No, stvaranje više sadržaja i prostorija u suvremenoj stambenoj arhitekturi izbacilo je toalet kao zasebnu prostoriju. Danas je najčešća varijanta objedinjenog prostora, u kojem se unutar kupaonice smjestio i zahod. No, postoje i situacije kada ih vlasnici požele razdvojiti. Jedini uvjet je da imaju dovoljno kvadrata.

Vlasnici stana koji je adaptirao dizajnerski tim Mirjane Mikulec upravo su to poželjeli. U starom građanskom stanu podijelili su kupaonicu na dva dijela i manji dio ostavili za WC. Posebnost ove adaptacije jest i u tome što su dva novonastala prostora posve različito stilski usmjerena, što je rijeđa dizajnerska praksa.

 

Sasvim poseban umivaonik

Kupaonica je u klasičnom stilu i odiše luksuzom, ponajviše zbog ogledala i sanitarija – umivaonika i dijela keramike u zlatnoj boji. Odabir zlatne doista je hrabar potez i mogao je lako uroditi pretjeranošću, no zato ga je bilo potrebno dozirati. Ovom sjajnom nijansom opremljen je samo dio prostora, a ostatak je u neutralnoj bijeloj i crnoj. Vrlo uspješnim se pokazao spoj zlatne i kroma, što je prava trendi kombinacija, kao i korištenje keramičkih pločica velikih dimenzija.

 

Neutralne boje vole puno detalja

Iako također u trendi kombinaciji, mali toalet je potpuna suprotnost kupaonici. Inspiriran je vintageom te donosi dašak starinskih kupaonica, a odabir sive i bijele kao jedinih nijansi u prostoru ostavlja mogućnost da i se i na ovako malom prostoru unese više detalja.

Pogledajte u videoprilogu kako su iz stare derutne kupaonice nastale dvije prostorije!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari