Korak po korak do popularnog eklektičnog stila u dnevnom boravku

Trenutno najpoželjniji stil u uređenju interijera je svakako eklektika. Ljubitelje dizajna osvojila je odvažnost, spontanost i originalnost ovoga stila koji i prosječan interijer, uz male preinake, pretvara u sasvim posebno mjesto. Dizajnerica Mirjana Mikulec pokazuje vam kako ga možete ostvariti bez puno muke

 

Dizajneri uvijek ističu kako u interijerima ne vole stilsko čistunstvo, jedino ako je to želja njihovih klijenata. Izbor dizajnera uglavnom je eklektika koju vole zbog njezine odvažnosti, originalnosti i inspirativnosti. Riječ je o popularnom i najpoželjnijem stilu koji se naoko može činiti čudnim jer sadrži elemente svih stilova, no nikako bez mjere ili reda. Unatoč kontrastima i spajanju nespojivog, konačni rezultat mora biti sklad i estetika. Nekoć je to bio stil samo za odvažne i one koji vole eksperimentirati no danas je to stil koji se traži u interijerima koji ne vole robovati predvidivosti i konfekcionizmu.

Spadate li i vi među one koji žele da njihov dom, a naročito  najomiljenija prostorija u njemu, dnevni boravak, odiše posebnošću i bude dinamičan prostor, pravi prijedlog bio bi eklektika. No, kako oko ovog stila često vladaju nedoumice, bitno je slijediti neke savjete kako sve ne bi završilo u neukusu. Budući da kombinira različite stilove, dobra stvar kod eklektike možete zadržati neke postojeće komade namještaja i detalje i tako uštedjeti. Ako se spremate na proljetni makeover svoga boravka ili biste u njemu željeli promijeniti tek nekoliko sitnica i tako ga osvježiti, razmislite svakako o eklektici!

U dinamičnom i informativnom video prilogu koji je ekipa InDizajna realizirala u suradnji s Lesninom saznajte kako stvoriti eklektiku u domu te na što sve trebate paziti kako ne biste pogriješili!

 

 

Komentari