Jedan krevet i dva potpuno različita uređenja spavaćih soba koje osvajaju već na prvi pogled

Većinom prilikom opremanja spavaćih soba krećemo od kreveta. Budući da je to najvažniji komad namještaja prema njemu biramo ostale komade i detalje. Pokazat ćemo vam dva prijedloga uređenja soba u kojima glavnu ulogu ima isti krevet.

 


Sve popularniji odabir je tzv. mix and match krevet zbog puno opcija kombiniranja. U ovom slučaju su klijenti željeli više mjesta za skladištenje pa je odluka pala na krevet s ladicama u bazi. Što se uzglavlja tiče odabran je model jednostavnijeg izgleda u bež tonu. Kada imate na raspolaganju prostranih 20 kvadrata onda je i samo opremanje sobe lakše i u pravili se skoro sve klijentove zamisli mogu ostvariti.

U obje sobe smješteno je dovoljno ormara koji su pozicionirani tako da prostor ostane prohodan i da vizualno ne bude zatrpan. U obje sobe puno je pažnje dano detaljima, od odabira rasvjete, dekoracija pa čak i okvira za utičnice.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO CINDRIĆ

U prvoj sobi prevladavaju tamni, pomalo dramatični tonovi. No, da bi u prostoru ipak bilo boje postavljene su tapete i štukature. Zbog svoje boje, krevet je unio svježinu u sobu i razbio tamne nijanse.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO CINDRIĆ

U drugoj sobi je bila malo drugačija priča. Ovdje prevladavaju svijetli tonovi. I tu su namještajem po mjeri zadovoljene želje klijenta. Iskorištena je i niša u kojoj su kombinirani otvoreni i zatvoreni elementi.

Budući da prevladavaju svijetli tonovi, nužno je bilo unijeti elemente koji imaju teksturu. Zato su birane zanimljive profilacije na frontama, dekor drva i tapeta koja daje dozu mističnosti, a istodobno povezuje sve boje u sobi.

Komentari