Zašto je zelena savršena boja za vašu spavaću sobu

Siva, plava i ružičasta boja nekako su najčešći izbor kada je pitanju odabir nijanse za spavaću boju, no želite li ovu prostorije doista pretvoriti u malu oazu mira, naš je prijedlog – zelena.

 

Smirujuća, opuštajuća i prirodna – vjerojatno su ovo prve asocijacije koje vam padnu na pamet kada pomislite na zelenu boju. Neovisno  o tome volite li svijetle pastelne ili pak one duboke, zagasite njanse, ovo je boja s kojom zasigurno nećete pogriješiti odaberete li zelenu kao osnovnu boju u ovoj prostoriji.

 

Foto: TLC Interiors

 

Onaj naočitiji ujedno je i prvi razlog na našoj listi zašto je zelena savršena za spavaću sobu. Ovo je prostorija u kojoj se želimo u potpunosti opustiti i odmoriti od napornog dana koji je iza nas, kao i pripremiti za sljedeći. Često naglašavamo koliko je važno da ova intimna prostorija samo za vas bude lišena svega što vas uznemiruje ili pak podsjeća na hrpu obveza, pa želite li se kvalitetno odmoriti, boja koja dominira prostorijom sigurno će vam u tome i pomoći.

 

Odlično se slaže s drvenim namještajem

Boja biljaka i šuma najbolje će naglasiti ljepotu drvenog namještaja. Imate li u spavaćoj sobi mnoštvo komada il detalja izrađenih upravo od ovog toplog, mnogima omiljenog materijala, naglasite njegovu ljepotu omiljenom nijansom zelene boje.

 

Foto: Darko Mihalić

Paše uz gotovo sve stilove

Neovisno o tome volite li moderna i suvremen stil ili ste pak skloniji onim romantičnim, elegantnim i retro, za sve postoji prava nijansa zelene boje. Svjetle pastelne nijanse mogu imati retro prizvuk, osobito 50-te godine prošlog stoljeća. S druge strane, tamna nijansa zelene odlično se slaže s tradicionalnijim stilovima.

Foto: Home Designing

 

Foto: Fatcatzkitchen

 

Foto: FOTOMOHITO

 

 

 

 

Komentari