Stara blagovaonica s nefunkcionalnim namještajem pretvorena u prostor primjereniji mladoj vlasnici

Tim Mirjane Mikulec podvrgnuo je staru blagovaonicu s nefunkcionalnim namještajem brzom makeoveru. Pogledajte što je sve napravljeno i kako je stvoren prostor primjereniji mladoj vlasnici.


Zastarjela blagovaonica u stanu na istoku Zagreba trebala je osvježenje zidova ali i promjenu namještaja jer je postojeći bio raskliman i nimalo funkcionalan. Blagovaonica prostor dijeli s dnevnim boravkom pa je bilo važno pripaziti da se ostavi dovoljno mjesta da prolazak oko stola.

Vođena time, dizajnerica Mirjana Mikulec birala je u Lesnini između okruglih ovalnih stolova koji su idealni za ovakve situacije.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

S obzirom da u stanu živi jedna osoba, dogovoreno je da se ide s četiri stolca. Saslušane su želje klijentice pa je odabrano crno drvo za blagovaonski stol i stolice, a tepih je postao akcentni komad u prostoru.

Visilica i police smještene u niši su zadržane, dok su zidovi pobojani u bijelo. Nakon toga su bogati okviri niše postali crn, a police su osvježene i također pobojane u crnu kako bi se prilagodile novim komadima namještaja i dekoraciji.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Iskorištena je slika vlasnice koja je neopravdano stajala u spremištu, a sada je konačno dobila svoje mjesto u stanu.

Ideja je bila uređenjem napraviti suvremen prostor s malim pomakom u etno. Upravo zato odabran je ćilim koji dominira prostorom i koji se jako dobro uklopio sa slikom koju je bila na raspolaganju.

 

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

 

“Ako želite da je tepih naglašeni element u prostoru, birajte tamni namještaj jednostavnih linija, kao i mi u ovom slučaju. Na taj način istaknut ćete željeni motiv, a prostor će ostati ujednačen. Od stare blagovaonice s nefunkcionalnim namještajem dobili smo prostor primjereniji mladoj vlasnici. Osim što je puno ugodnija zbog samog osvježenja zidova, odabirom crvene kao dominantne boje, blagovaonica je dobila zanimljiv izgled, baš kao što je klijentica željela”, zaključuje za kraj dizajnerica.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari