DVOSOBNI STAN U ZAGREBU: profinjene neutralne boje u kombinaciji s hit žutom

Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec uredio dvosobni stan površine 50-ak četvornih metara za klijenta koji je htio moderan prostor, jednostavan za održavanje.

 


Nakon idejnog projekta koji je izradio studio Mirjane Mikulec, krenulo se u izvedbeni projekt koji vam sada pokazujemo.

Stan se prostire na površini od 50-ak četvornih metara i pored dnevne zone u kojoj su boravak, blagovanje i kuhinja ima jednu spavaću sobu, kupaonicu i hodnik.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Jedna od prednosti ovoga stana, kako nam je otkrila Romana Musić, arhitektica iz tima Mirjane Mikulec koja je vodila projekt, je što, iako ima svega 50-ak kvadrata ima dvostranu orijentaciju. Zahvaljujući tome, i kuhinja i kupaonica imaju svoj vlastiti prozor i prirodnu ventilaciju jer se u stan ulazi sa galerije.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Neke preinake su napravljene tijekom uređenja. Primjerice, postojeći parket je prebrušen i lakiran, izmjeni su neki dijelovi na instalacijama i uvedena je nova rasvjeta u nekoliko razina. Kako se vlasnici sviđala ideja tapete kao zidne dekoracije, ona je stavljena na zid u dnevnom boravku te u spavaćoj sobi.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Posebnost u dnevnom boravku je koncept dva tepiha, koji se rijetko koristi, a koji jako voli i dizajnerica Mirjana Mikulec jer daje poseban osjećaj.

“U dnevnom prostoru su prilično zastupljene oble linije, što se vidi na sofi, klub stoliću i blagovaonskom stolu i stolicama. Tako da sve to poziva na ugodu. S druge strane, kako je blagovaonski kutak na prolazu za kuhinju bilo je najbolje imati zaobljene linije stola i stolica jer je tako najlakše zaobići taj dio”, opisuje Romana Musić.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Zahtjev koji su vlasnici imali za malu spavaću sobu jer stvoriti ugođaj kao u hotelskoj sobi.

“U malu kvadraturu uspio je stati krevet s uzglavljem i širinom od 180 cm, stolić za šminkanje i ormar s ogledalom. Kroz cijeli stan smo dosta koristili ogledala kako bi se stvorio dojam prostornosti”, kaže za kraj Romana Musić.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Pogledajte u videu i foto galeriji kako izgleda stan u cijelosti!

 

Komentari