Dom za bračni par i sina tinejdžera: klasika i industrijski stil sasvim dobro funkcioniraju zajedno

Cilj uređenja ovoga trosobnog stana bio je stvoriti prostor nadahnut klasikom i elegancojom te zadovoljiti potrebe svih članova – bračnog para i sina tinejdžera

 


Dizajnerica Oksana Belozerova potpisuje uređenje interijera koji je budući dom bračnog para i sina tinejdžera. Stvoren je je elegantan interijer koji je uzeo u obzir želje i potrebe svih članova obitelji. Prostorija u kojoj ima najmanje elegancije je sinova soba jer su se preferencije roditelja i djeteta ipak bitno razlikovale.

Supružnici naime vode mirniji stil života te preferiraju klasične interijere i svijetle boje, dok je sin ljubitelj tamnih tonova i voli moderniji dizajn. Također, želio je da njegova soba bude podijeljena na zone. Pored toga, vlasnici vole kuhati te su tražili veliku radnu kuhinjsku površinu, puno prostora za pohranu te kuhinjski ormar unutar kojeg bi stao i hladnjak.

Foto: Ženja Muravijeva; Stajling: Katja Šapovalova

Kako se stan nalazi u zgradi s početka 20. stoljeća, bile su potrebne neke preinake u rasporedu. Za kuhinju je bila namijenjena uska odvojena prostorija čiji prozori gledaju na dvorište, dok prozori ostalih soba gledaju na ulicu. Nakon savjetovanja s dizajnericom, vlasnici su odlučili spojiti kuhinju sa susjednom spavaćom sobom i od nje stvoriti dnevni boravak s blagovaonicom.

Foto: Ženja Muravijeva; Stajling: Katja Šapovalova

Tako se socijalni dio stana odvojio od dvij preostale sobe koje su na drugom dijelu stana. Jedna od tih soba bila je dječja, a druga dnevni boravak pa je sada postala roditeljska spavaća soba. Ostatak stana čine dvije kupaonice i hodnik s puno ormara koji se prostiru duž cijelog jednog zida.

Foto: Ženja Muravijeva; Stajling: Katja Šapovalova

Kako je roditeljska soba sada dobila solidan broj kvadrata, dizajnerica ju je podijelila kliznim staklenim vratima na dva dijela. U jednom se nalazi ležaj s ugradbenim ormarima, a drugi je zamišljen kao moderni budoir sa sofom i dodatkom ugradbenih ormara.

Foto: Ženja Muravijeva; Stajling: Katja Šapovalova

Budući da je boudoir odvojen od spavaće sobe kliznim vratima, može se koristiti i kao zasebna soba. Paleta boja prisutna u dnevnom dijelu kao i spavaćoj sobi je kombinacija neutralne baze s akcentima poput zelene i ružičaste te obogaćena floralnim motivima.

Foto: Ženja Muravijeva; Stajling: Katja Šapovalova

Tinejdžerska soba u nešto je tamnijim tonovima, a obilno je zastupljena crna. Spavaći dio odvojen je od radnog staklenom pregradom s crnim metalnim profilima. Na zidu iza kreveta stavljena je tapeta izrađena od prirodnog pluta. Ovaj je materijal ustvari izvrstan za uzglavlje kreveta – ugodan je na dodir, ne privlači prašinu i ima dobru razinu apsorpcije zvuka.

Foto: Ženja Muravijeva; Stajling: Katja Šapovalova

 

Komentari