NOVI ŽIVOT: bezlična spavaća soba postala je atraktivna i ugodna oaza za odmor

Ponekad spavaća soba ima sve potrebno, kao i lijep krevet, no ipak izgleda bezlično. Kako to možete promijeniti, pogledajte na primjeru spavaonice koju je tim Mirjane Mikulec učinio ugodnijom i privlačnijom promjenom dekora i dodavanjem detalja.

 

 

 

Zadatak tima Mirjane Mikulec bio je preuređenje spavaće sobe od 17 kvadrata. Iako prostor ima sve potrebne elemente, vlasnica nije bila zadovoljna njegovim izgledom. S obzirom na mali budžet, nisu se mogle raditi velike promjene, ali na ovom primjeru možete vidjeti da se i manjim intervencijama prostor može značajno poboljšati.

Foto: InDizajn

“Klijenti su imali novije komade namještaja u sobi, ali nikako nisu mogu postići željeni izgled. Stoga smo se odlučili za makeover – zadržali smo veće komade namještaja, a promjenu smo postigli zamjenom sitnijih komada namještaja, dekoracijama, zastorima, lusterom i uređivanjem zidova”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Dizajneri su napravili dvije varijante preuređenja koje su klijentima pomogle da vizualiziraju ideju kako bi trebala izgledati buduća soba. Odluka je pala na onu u sivim nijansama.

Foto: InDizajn

 


Makeover je krenuo od zidova koje je trebalo osvježiti i dati im neku zanimljiviju notu. Pored nove boje, stavljene su i tapete unutar štukatura što je zid iznad kreveta učinilo glavnim stilskim akcentom.

“Zidove uvijek možete koristiti kao prazno platno. Upravo oni mogu učiniti velike promjene u prostoru. Promjenom boje na samo jednom zidu i minimalnim investicijama u prostoru se može  napraviti značajna razlika”, ističe dizajnerica.

Foto: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Budući da su u sobi tkanine bile potpuno zanemarene, Mirjana i njezin tim odlučili su po želji klijenta boju postojećeg kreveta provlačiti i kroz ostale elemente, pa se odabrao tepih i zavjesa iz iste palete boja.

“Kod spavaćih soba uvijek je poželjno kombinirati svijetle zavjese i tamnije dekore. Na taj način sobu po potrebi možete zamračiti ili u nju pustiti prirodnu svjetlost. Upravo takvu kombinaciju smo napravili u ovom prostoru”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Foto: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako je teklo preuređenje te što je još sve dodano u spavaću sobu, pogledajte u video prilogu!

Foto: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

 

Komentari