KAKO DO IDEALNOG KREVETA: otkrivamo najpopularnije modele, stilove, boje…

Spavaće sobe su naša mirna utočišta u koja se želimo zavući i odmoriti nakon napornog dana. Vikendima i tijekom tjedna, ako nam obaveze dopuste, služe nam i kao mjesto za popodnevni odmor. Osim toga, one su često i naš kutak za trenutke privatnosti koje provodimo slušajući glazbu, čitajući…

 


Osnovni element svake spavaće sobe je naravno krevet i od njega sve počinje kada govorimo o opremanju. Ako ste u prilici s obzirom na kvadrate, birajte veće dimenzije kreveta jer komociju i udobnost možemo povezati s kvalitetom sna.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

POPULARNI BOXSPRING KREVETI

Sve su popularniji tzv. boxspring kreveti. Onaj klasičan sastoji se od stabilnog drvenog okvira, takozvanog „box-a“, odnosno postolja s integriranim oprugama. Na njega dolazi madrac koji osigurava udobnost, a kako bi se dobila još veća udobnost, kao i visina, postoji mogućnost stavljanja nadmadraca.

Modeli s integriranom podnicom i prostorom za skladištenje pružaju jednaku udobnost, kao i mogućnost odabira madraca po želji, a izuzetno su pogodni za prostore bez ormara, kao i za spavaće sobe manje kvadrature.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

TAPECIRANO UZGLAVLJE JE ‘IN’

Isto tako, sve češće birani model su kreveti s tapeciranim uzglavljem. Razlog se krije u popularnosti klasike i trenda inspiriranog hotelskim sobama, a tamo su tapecirana uzglavlja vrlo čest element i donose dozu raskoša i elegancije.

Svatko od nas ima drugačiji ukus i preferira različite stilove i krojeve – kako u odjeći tako i u izboru idealnog kreveta. Svi smo međusobni različiti i imamo različite potrebe, a osim toga imamo i drugačiji pojam estetike. Zato danas mnoge veseli činjenica da svoj krevet od početka do kraja mogu kreirati sami i prilagoditi ga svom ukusu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

NAJPOŽELJNIJI STILOVI

Skandi, klasika, minimalizam – ovo su stilovi koje većina najčešće bira za spavaću sobu. No, nije loše niti napraviti odmaj od uobičajenog i okušati se u kombiniranju stilova i na taj način postići jedinstve izgled. 

Zamislite si to ovako –  imate bazu kreveta i možete ju kombinirati s odabranim uzglavljem, modelom nogica, dimenzijama i materijalima koje želite. Na taj način možete stvoriti krevet, odnosno spavaću sobu kakvu ste si zaželjeli i za kakvu imate potrebe.

Perfecta krevet / Foto: Darko Tomas / CROPIX

ONLINE APLIKACIJA: SAMI KREIRATE IZGLED KREVETA

Postoje online načini za kombinaciju kreveta gdje unošenjem vlastitih preferencija lako možete doći do modela koji će zadovoljiti vaše funkcionalne, ali i estetske potrebe. Možete kombinirati različita uzglavlja, baze, nogice… Ukratko možete osmisliti izgled svog kreveta do posljednjeg detalja.

Tek kada odaberete krevet prema svojim željama i potrebama, krenite dalje na ormare, manje komade namještaja poput noćnih ormarića i konačno na detalje poput rasvjete, tepiha, zavjesa i dekoracija.đ

Foto: Sanja Jagatić

U svakom slučaju, nemojte ju pretrpavati namještajem, već upravo suprotno – neka bude prozračna i ugodna!

A kako funkcionira i izgleda sprava pomoću koje možete osmisliti krevet po vlastitoj želji, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari