UREĐENJE ZIMSKOG VRTA: savršen moderan prostor za obiteljska druženja

Dolaskom hladnijeg vremena zimski vrt idealno je rješenje za provođenje vremena u zatvorenom prostoru s pogledom na eksterijer. Upravo jedan takav je nedavno uredio studio Mirjane Mikulec.

 


Prostorija od 30 kvadrata u vrtu obiteljske kuće s dvije je strane ostakljena i obje se u potpunosti mogu otvoriti. Zadatak tima Mirjane Mikulec bio je opremiti u kratkom roku ovaj prostor i zadovoljiti želje klijenta.

“U netom obnovljenoj staroj kući vlasnici su odlučili dio vrta pretvoriti u ovaj zimski koji će moći koristiti cijele godine. Želja im je bila da se tu smjesti još jedan dnevni i blagovaonski prostor za druženje koji bi bio ugodan i s rustikalnim štihom”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Blagovaonski dio, kombinacija drveta i crne, smješten je na stranu vanjske kuhinje kako bi serviranje hrane bilo što jednostavnije i brže, a odmah do toga osmišljen je dnevni dio s TV-om.

Foto: Darko Mihalić

Blagovanskom stolu pridružena je s jedne strane klupa, a s druge crne drvene stolice. Za dnevni kutak odabrana je maslinastozelena kožna garnitura uz koju dolazi nekoliko elemenata za ugodno druženje u crnoj i drvetu – poličari za odlaganje pića, posuđa i detalja.

Kako je riječ o vanjskom prostoru koji se pretvorio u dio interijera, odabran je i tepih koji će dati toplinu pod nogama, a svi ovi elementi nabavljeni su u Lesnini.

Blagovaonski stol je odabran kako bi mogao funkcionirati i unutra i vani. Tepih se obzirom na godišnja doba može micati. Kako se bliže hladniji dani element poput tepiha bit će vlasnicima itekako potreban”, ističe dizajnerica.

Foto: Darko Mihalić

Kako bi se osiguralo i bezbrižno gledanje utakmica, odabran je Samsung Neo QLED 8K model velikih dimenzija s minimalnim rubovima ekrana koji se dizajnom idealno uklopio u prostor. Drvena komoda na kojoj stoji TV je također u kombinaciji crne i drva, koja se provlači kroz cijeli prostor.

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari