MODERAN I ELEGANTAN: sjajan dnevni boravak u zagrebačkoj novogradnji

U stanu u novogradnji studio Mirjane Mikulec uredio je dnevni boravak. Pogledajte kako se dizajnerica poigrala materijalima te se dobio suvremen i elegantan dnevni prostor.

 


Studio Mirjane Mikulec uređuje stan u zagrebačkoj novogradnji, a ovaj puta ćemo vam, nakog blagovaonice, pokazati i kako je tekao proces namještanja dnevnog boravka. Zadatak dizajnerice i njezinog tima bio je vizualno odvojiti ove dvije funkcije unutar dnevnog prostora, a što se boravka tiče, osigurati dovoljno mjesta za druženje ali i naći poziciju za biblioteku.

Napravljen je prijedlog svjetlije i tamnije varijante. U obje varijante bio je zamišljen namještaj jednostavnih linija, kao i dizajnerska rasvjeta. Odluka je pala za verziju s tamnijim zidom i niskim ormarićima.

“Kompletan dnevni prostor ima 42 kvadrata. S obzirom na razmještaj prostorija u stanu, dnevni boravak vizualno smo pregradili i sada iznosi 27 kvadrata. Ideja je bila TV jedinicom i kaminom dnevni dio odvojiti od blagovaonice što smo i realizirali, a ostatak namještaja smjestiti na način na koji nam to dopušta dobiveni tlocrt. Sofa se tako smjestila uz jedini zid, a fotelje ili taburei kraj prozora. Naravno, našlo se mjesto i za biblioteku i to na zidu iza sofe”, otkriva dizajnerica Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

Ono na što je trebalo pripaziti je da se ostavi dovoljno mjesta za nesmetan prolaz. Iako 27 kvadrata nije malo, bilo je potrebno rasporediti sve tražene elemente, a da se prostor ne zatvori.

Osnovne komade namještaja dizajnerica je odabrala od provjerenog domaćeg proizvođača namještaja, u Modulu.

“Važno mi je da su čiste linije i neutralna paleta boja“, ističe dizajnerica.

Prije donošenja sofe, napravljeni su svi bazni radovi – postavljen je hrastov parktet i slagan u chevron odnosno francuski vez, a zatim stolarski radovi – ugradbeni ormari i police. Do boravka se naime proteže uski ormar iz hodnika na čije se fronte stavila i tapeta.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Karniše su sakrivene stropnim lajsnama koje je Mirjana odabrala u Kalceru, a koje su pored toga i obogatile izgled prostora. Iste štukature provlače se cijelim dnevnim prostorom – na spojevima sa zidom, ali i s ormarima.

“Kombinirali smo svijetle i tamne tonove namještaja pa smo tako svijetloj sofi pridružili tamne fotelje, koje su usklađene s dijelom zida. Isto smo napravili i pri odabiru stolića, a cijelu priču prati i tapeta na frontama ormara. Toplinu ovoj igri svijetlog i tamnog dali su detalji od mesinga, ali i biokamin odabran u Međimurki BS. Njime je i vizualno odvojen ovaj dnevni od blagovaonskog dijela”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari