Uređenje blagovaonice u građanskom stanu: drvo je unijelo toplinu, a zlato dozu luksuza

U starogradski stan visokih stropova uselit će se uskoro novi stanari. Blagovaonica je smještena u zasebnoj, ali prolaznoj prostoriji koja povezuje kuhinju s hodnikom i ostatkom stana

 

 

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio blagovaonicu od 13 kvadrata koja je ujedno i prolaz prema kuhinjskom dijelu. Jedino je tim putem moguće doći do kuhinje, tako da jedan dio prostora blagovanja mora biti oslobođen za prolaz. No, pored toga, na što je sve trebalo paziti i učiniti prije namještanja prostora?

“Kako su postojeći laminatni podovi u iznimno lošem stanju njih je bilo potrebno zamijeniti i to se učinili lijevanim odnosno poliuretanskim podovima na koje smo stavili tepih kako bismo utoplili prostor inspiriran industrijskim stilom. Također, bilo je potrebno osvježiti i zidove novim slojem boje, te nabaviti novi namještaj i rasvjetu”, otkriva Mirjana Mikulec.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Tako je stražnji zid obojen u crno, a umjesto parketa ili laminata došao je poliuretanski pod. Osim što dobro izgleda, ovakav pod je lako održavati, što je iznimno bitno za prostore poput blagovaonice. Za stol je odabran malo rjeđi oblik.

“Budući da obitelj nema potrebu za puno sjedećih mjesta, odlučila sam poštovati oblik prostorije i odabrala sam ovalni stol kojem se ipak prema potrebi može pridružiti još stolaca. Drvena komoda i stol unijeli su potrebnu toplinu u prostor u kojem dominira siva, a za rasvjetno tijelo visilicu čiji je jedan dio zlatni, što je stvorilo dozu luksuza”, objašnjava dizajnerica.

Što je još sve napravljeno u prostoriji te kako je teklo uređenje korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari