POVOLJNIJE, ZDRAVIJE I LJEPŠE: saznajte sve o super modelu grijanja i spremite se za sljedeću zimu

O novoj opciji grijanja, naročito ako je zdravije i povoljnije, uvijek treba razmisliti! Ako gradite dom, vikendicu ili apartman ili jednostavno želite zamijeniti postojeći sustav grijanja, predlažemo grijanje IC panelima.

 

 


Ako usporedimo načine grijanja, i dalje je najekonomičnije, a ujedno i najromantičnije ono na drva. Ipak, složit ćete se da ono zahtijeva dosta posla.  A budući da su cijene plina u zadnje vrijeme abnormalno skočile, ljudi se sve više okreću alternativnim načinima grijanja koji su dugoročno isplativiji, pa su tako danas sve popularniji tzv. IC paneli.

Foto: Ekosen

“Grijaći IC paneli pretvaraju gotovo 100 posto električne energije u toplinsku. Paneli ne zagrijavaju zrak poput ostalih grijaćih sustava već zagrijavaju predmete, zidove i podove u svojoj neposrednoj blizini koji tada na prirodan način reflektiraju toplinu u prostor. Bitno je naglasiti da je temperatura u prostoriji ravnomjerno raspoređena” objasnio je Matija Bukovčan iz Ekosena te dodao:

“Ovakav način grijanja ne iziskuje dodatna održavanja, a sama ugradnja može se raditi u etapama. Montaža ne zahtijeva veće promjene u prostoru. Prvenstveno se radi o zdravom i učinkovitom grijanju”.

 

Foto: Ekosen

Budući da ne trebate kotlovnicu ni dimnjak, investicija je znatno manja u odnosu na druge sustave grijanja. Veliki bonus IC panela je njihov izgled budući da se svojim dizajnom sjajno uklapaju u prostor.

“Paneli dolaze u nekoliko varijanti i oni se biraju prema namjeni. Tako postoje stropni i zidni paneli, a u ponudi imamo i panele po kojima se može pisati ili u obliku ogledala za primjerice kupaonice ili hodnike te panele sa slikama. Također bi izdvojili Sunlife panel koji je jedan od najprodavanijih panela te ima mogućnost montaže na strop ili zid te se estetski uklapa u svaki prostor”, ističe Tea Augustinčić iz Ekosena.

 

Foto: Ekosen

IC grijanjem lako upravljate pomoću tzv. wifi IR Sun regulatora koji je prilagođen IC grijanju. Uz ovakav način regulacije za razliku od klasičnih termostata štedi se do 25 % električne energije. Na raspolaganju su vam različiti modeli IC panela pa ako se odlučite za njih, vodite računa i o tome da se uklope u vaš interijer.

Više informacija kao i varijanti u kojima dolaze IC paneli možete saznati i vidjeti u video prilogu!

 

 

Komentari