Sami izradite konzolni stol i uljepšajte prostor oko radijatora

Osvježavanje tek jednog kutka u prostoriji mijenja kompletan dojam o našem domu. Ovaj put predlažemo vam da uljepšate dio gdje se nalazi radijator novom bojom, detaljima i izradom konzolnog stola!

 


InDizajn tim u zadnjem prilogu Uradi sam u 21. sezoni donosi prijedlog kako promijeniti izgled radijatora i prostor oko njega. U ovom slučaju klijentica je željela sakriti radijator, a ‘uradi sam’ tim će vam pokazati kako.

1. Iznad radijatora postavit će se konzola u crnoj boji pa je odluka pala da se i on poboji u crno. Budući da je riječ o radijatoru, odabrana je boja za visoke temperature. Ovisno o podlozi, sami procijenite je li potrebno obojiti još jednom radijator.

2. Pripremite materijal za konzolni stol. Nabavite četverokutne cijevi te ih dajte izrezati po mjeri – naš tim je to učinio u Bauhausu u Buzinu. Prije toga su cijevi obojane u crno, a kako bi se konzola jednostavno sastavila sama, korištene su profil spojnice.

3. Konzolu dodatno učvrstite stegom ili na gornji dio stavite knjige kako bi se ljepilo bolje primilo.

4. Zatim krenite na bojanje dijela zida oko radijatora. Kako biste odredili površinu koju ćete bojati, poslužite se konzolom. Kako – pogledajte u video prilogu!

5. Krenite u izradu dekoracija za konzolu. Poigrajte se kolutom i kuglicama od stiropora, drvenim štapićima i bojama. Ako kod kuće imate staru teglicu za cvijeće i podložak za teglicu, spojite ih i napravite od njih potpuno novi dekorativni predmet.

6. Na samom kraju, nakon što su se zid i radijator osušili, postavite konzolu i posložite na nju ukrase. Ne zaboravite na nezaobilazno zelenilo koje će zaokružiti cijelu priču.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari