KUPAONICE: koji će se trendovi zadržati, a koji dolaze u idućoj godini

Bliži se kraj godine, a kada je svijet interijera uvijek se pitamo koji trendovi će biti aktualni u idućoj… Donosimo vam novosti i predviđanja za kupaonice u 2020. – koji trendovi će se zadržati a koji tek dolaze

 

 

U kupaonici provedemo 30-ak minuta na dan. Posljednjih godina velika se pozornost posvećuje ne samo stvaranju ugodnih kupaonskih prostora, već oni postaju prava mala umjetnička djela, oaze opuštanja, nešto kao intimni mini dnevni boravci za odmor, čitanje, uživanje. Dakle, odvažnost i ugađanje sebi je na djelu, a mnogi su se usudili upravo na to!

“Prošlu godinu obilježili su mramor, beton i tzv.metro pločice koje bi sljedeće godine valjalo izbjegavati i naglasak staviti na one velikih formata”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Foto: Aparici / Petrokov

Također, minimalne i jedva vidljive fuge preporuka su i za sljedeću godinu. One su savršeno rješenje za male kupaonice jer velika površina i gotovo nevidljive fuge stvaraju dojam prostornosti. Kada je riječ o oblicima i uzorcima, naglasak će biti na geometrijskim oblicima i jakim uzorcima. Heksagonalno postavljene pločice kupaonicama će dati moderan i pomalo nepredvidljiv izgled, a tamne boje i jaki uzorci dinamiku i dubinu.

“Kada je o bojama riječ, plava boja obilježila je 2019. godinu, a zadržat će se i u sljedećoj s naglaskom na duboke plave tonove”, tvrdi Mirjana Mikulec. Poželjene tamne nijanse su još crna i antracit siva.

Foto: Ragno / Petrokov

Koji su još modeli pločica, materijali i sanitarije trend u 2020. godini saznajte u video prilogu!

 

 

 

Komentari