EFEKTAN SPOJ TAMNIH I SVIJETLIH TONOVA: moderni dnevni boravak koji odiše jednostavnošću

Dnevni boravak kojeg je uredio tim Mirjane Mikulec dio je otvorene dnevne zone u stanu u zagrebačkoj novogradnji. Pogledajte kojim idejama se dizajnerica vodila u osmišljavanju ovog prostora!

 


Dnevni boravak dio je otvorenog prostora i nadovezuje se na kuhinju i blagovaonicu. Klijenti ovdje nisu željeli jake boje, a najbitnije im je  bilo dobiti ugodan prostor za odmor. Prije nego što se izradilo idejno rješenje za klijente, bilo je potrebno iscrtati i izmjeriti nevelik prostor koji pripada dnevnom boravku.

Nakon izmjere i planiranja napravljeno je tlocrtno rješenje, a u obzir su se uzele sve želje vlasnika.

“S obzirom na tlocrt, rješenje se nametnulo samo po sebi. Riječ je o prostoriji u kojoj se nalaze sve jedinice dnevnog prostora, a budući da smo kuhinju smjestili u jedini kut bez prozora, dnevni boravak nalazi se uz prozor i izlaz na balkon”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Klijentima je predložena svjetlija i tamnija varijanta boravka. Iako nisu bili skloni tome, ipak su se odlučili za verziju s jakim bojama na zidnom namještaju koje čine lijep i efektan kontrast svijetlim zidovima i sofi”, dodaje.

Nakon toga je došao red na odabir komadnog namještaja, prije svega sofe u svijetlim tonovima sive, a zatim klub stolića, tepiha i detalja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kombinirani su svijetli i tamni tonovi namještaja pa je tako svijetloj sofi pridružen stolić u crnoj boji koji je u kontrastu s ostatkom uređenja. Prostor nije zatrpavan namještajem jer se želio zadržati slobodan prolazak do kuhinje i blagovaonice.

 

Komentari