MINI MAKEOVER ZA VELIKU PROMJENU: brzo ali efektno preuređenje kuhinje od 4 kvadrata

Da biste unijeli promjenu u svoju kuhinju koja izgleda dosadno i bezlično, ponekad je potrebno promijenti samo neke elemente. Pogledajte kako je to učinio tim Mirjane Mikulec u maloj dvolinijskoj kuhinji od 4 četvorna metra!

 


Mala kuhinja od svega četiri kvadrata dobila je nove vlasnike. Željni su promjene, ali bez velikih investicija, pa se tim Mrijane Mikulec, angažiran na preuređenju cijeloga stana, odlučio za mini makeover.

“Kuhinja je zastarjela, ali nije za baciti. Budući da su korpusi dobri, za novi izgled odlučili smo zamijeniti fronte i radnu ploču. No, kako nismo dobili odobrenje za budžet u kojem mijenjamo oboje, izbor je pao na radnu ploču. Njoj smo dodali i nove zidne obloge. Postojeću keramiku nećemo skidati nego je prekriti istim dekorom kojeg smo odabrali za radnu ploču”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

InDizajn screenshot

Kako vlasnici zbog ograničenog budžeta nisu ‘dali zeleno svjetlo’ za nove aparate, zadržani su postojeći koji su se sasvim dobro uklopili u novu kuhinju.

U Elgradu je odabran dekor za zidne obloge, riječ je o imitaciji tamnog betona, od kojega će biti i radna ploha.

“Budući da nam se nije sviđala ova varijanta keramike koja je postavljena u traci i prelazi s jedne strane na drugu, zid smo obložili do poda. Za to je bilo potrebno na dvjema stranama skinuti keramiku”, otkriva dizajnerica.

Nakon postavljanja zidnih obloga, na red je došla radna ploča koja se u potpunosti može prilagoditi željenim dimenzijama, a na koncu su stavljene male crne ručkice.

 


“Ova kuhinja je odličan primjer kako djelomičnom promjenom elemenata možete dobiti novi, suvremeniji izgled”, zaključuje dizajnerica.

“Trend kombiniranja radne ploče u istom dekoru kao i zidne obloge omogućuje postizanje vrlo čistih linija i modernog prostora kao što je to ovdje slučaj. Vrlo jednostavnim oblaganjem zida u jedan od dekora, bitno se može promijeniti izgled postojeće kuhinje. Ako se tome pridoda promjena radne ploče ili fronti, zaista se može dovesti do neprepoznatljivosti”, savjetuje za kraj Mladen Lovreković iz Elgrada.

Projek: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Projek: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari