KUHINJA KOJA OSTAVLJA UPEČATLJIV DOJAM: odvažan, šarmantan vintage prostor prepun sjajnih detalja

U potrazi ste za inspiracijom za svoju novu kuhinju, a htjeli biste da prostor bude prepun života, detalja, retro šarma i drugačiji od onih koje viđate oko sebe? Pronašli smo kuhinju koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnom!

 


Pomalo s nostalgijom prisjećamo se kuhinja koje su bile pravo središte doma. Veće nego današnje, bile su mjesto u kojem se nije samo kuhalo i objedovalo, nego i boravilo dobar dio dana jer su imale i tapeciranu kutnu klupu ili manji kauč. Obično su takve kuhinje bile moguće u obiteljskim kućama, a vrlo rijetko u stanovima koji su oduvijek bili ekonomičniji s kvadratima.

Djelomično se takav ugođaj vratio s trendom vintagea, pa imamo ormariće s ukladama, drvene radne ploče i niz detalja koji prizivaju retro štih. No, zbog skučene kvadrature i potrebe za praktičnošću u kojoj nastojimo maknuti otvorene police, detalje… one još uvijek nisu dovoljno životne i nisu pravo središte doma u onoj mjeri kojoj bismo htjeli.

Foto: Kelli Boyd

Ako ste upravo u ovakvim razmišljanjima i želite da vaša vintage kuhinja bude toplija, življa i bogatija bojama, detaljima i odvažnija, nudimo vam prijedlog kuhinje koja je ujedno i blagovaonica u kojoj možete provesti dobar dio dana. Njezin dizajn potpisuje dizajnerica Lisa Mende.

Foto: Kelli Boyd

Veliki adut ove prekrasne kuhinje, kojoj ne nedostaje kreativnosti, je upravo mala sofa rađena po mjeri. Pored upečatljivog dizajna, krasi je i vrlo odvažna boja. Tamno zelena unijela je svježinu u prostor, a baršun kojim je presvučena i dojam luksuza i retra.


Foto: Kelli Boyd

 

Komentari