U KUHINJAMA CELEBRITYJA: zavirite u domove Georgea Clooneyja, Gerarda Buttlera, Gisele Bündchen…

Kuhinja je srce svakog doma, pa čak i kada putujete i kada dio godine provedete na setovima, festivalima i putovanjima. Uvijek se lijepo vratiti svome domu, a prva asocijacija na njega je upravo – kuhinja! Zavirite u kuhinje svojih omiljenih glumaca, dizajnera, pjevača…

 


Lijepi stanovi, kuće ili vile uvijek su lijepi za gledati, bilo iz perspektive da volite arhitekturu i unutarnje uređenje, u potrazi ste za inspiracijom za svoj dom ili vas jednostavno zanimaju ideje drugih.

Ovaj puta odlučili smo vam pokazati kuhinje u domovima poznatih koje odišu stilom i koje doista, iako nam se možda to čini nedostižnim, mogu biti dobar izvor nadahnuća.

 


NATE BERKUS

Dizajner kojeg je proslavio show Oprah Winfrey, Nate Berkus uredio je mnoge poznate domove, a sad pogledajte kako izgleda kuhinja u njegovu domu u New Yorku koju dijeli s partnerom Jeremiahom Brentom, također dizajnerom interijera. Nama se čini da su uspjeli stvoriti topao i obiteljski prostor s vintage šarmom, zar ne?

Foto: Douglas Friedman

 


TOMMY HILLFIGER

Na svom imanju u okolici Miamija, poznati modni dizajner i njegova supruga Dee stvorili su elegantan i eklektičan dom, drugačiji od onih koji prevladavaju u Americi. Uz pomoć dizajnera Martyn Lawrence Bularda kreirali su crno-bijelu kuhinju kojoj ne nedostaje sjaja i luksuza.

Foto: Douglas Friedman

PATRICK DEMPSEY

Dom poznatog glumca Patricka Dempseyja, kojeg je proslavila serija Uvod u anatomiju nalazi se u Malibuu. Za izgled koji nastoji donijeti jednostavnost i toplinu doma zaslužan je Estee Stanley Interior Design. Nas je naročito oduševio betonski sudoper!

 

Foto: Roger Davies

 


ELLEN POMPEO

Kolegica Patricka Dempseyja, koja u spomenutoj seriji glumi njegovu partnericu također voli rustiku i vintage, ali i industrijski stil. Njezin dom nalazi se u Los Angelesu, a za izgled se pobrinuo dizajner Martyn Lawrence Bullard. Što kažete na bakreno posuđe i ormariće s crnim metalnim profilima? Nama su top!

 

Foto: Roger Davies

 


GERARD BUTLER

Popularni glumac Gerard Butler sudjelovao je aktivno u projektu svoga doma u New Yorku. Njegovo potkrovlje potpisuje arhitekt Alexander Gorlin i dizajner Elvis Restain, ali je Butler imao niz želja i zahtjeva te je s njima razrađivao ideje i sudjelovao u svakom koraku stvaranja doma, pa tako i kuhinje. A ona je doista originalna i pravo oličenje starinskog šarma! Zanimljivo je da su kuhinjski ormarići i zidne obloge izrađene od ostataka podnih materijala.

Foto: Durston Saylor

ELTON JOHN

Martyn Lawrence Bullard dizajnirao je kuhinju u rezidenciji pjevača Sir Eltona Johna i njegova partnera Davida Furnisha na Beverly Hillsu. Dominira bijela boja i moderan dizajn, a posebnost daju dizajnerska rasvjetna tijela te detalji poput zdjela za voće i čaša u vedrim, temperamentnim bojama. Zar ste mislili da će kod Eltona Johna proći bez kolorističkog šarenila?

 

Foto: Roger Davies

CHRISSY TEIGEN

Dom manekenke Chrissy Teigen i kantautora Johna Legenda u New Yorku obnovio je dizajner Don Stewart iz Desiderata Designa s Winkom Dubbeldam iz studija Archi-Tectonics. Mješavina stilova stvorila je eklektičnu kuhinju kojoj glamura, ali i topline ne nedostaje.

Foto: William Waldron

 


GEORGE CLOONEY

Svoju meksičku vilu George Clooney, čiji projekt potpisuje studio Legorreta Arquitectos slavni glumac dijeli sa svojim dobrim prijateljima – bivšom manekenkom Cindy Crawford i njezinim suprugom Randeom Gerberom. Kuhinja je kombinacija modernog dizajna i klasike – ravne i pročišćene linije oplemenjene su drvetom koji dominira u prostoru.

Foto: Björn Wallander

Izvor: Architectural Digest

Komentari