Sekundarni kuhinjski aparati

Perilice posuđa danas su gotovo nezaobilazan dio svih kuhinja, a njihova mogućnost ugradnje i skrivanja iza fronte ormarića čini ih pogodnima za sve stilove uređenja. Njihova praktičnost i performanse kao i lakoća rukovanja čine ih elementom zbog kojeg će im mnogi, u nedostatku prostora, dati prednost i pred većim sudoperima s više korita. Perilice posuđa mogu se naći u različitim veličinama – za veće obitelji, kao i za one koji često organiziraju kućne zabave svakako savjetujem perilice većeg kapaciteta. Valja podsjetiti da se danas po potrebi dvije jednake perilice mogu postaviti i jedna iznad druge. Uz energetsku učinkovitost, važno je i provjeriti jamstveni list te da tijekom rada proizvode što je moguće manju buku.

U većim kuhinjama sve više će svoje mjesto nalaziti i zaseban hladnjak za vino, naročito atraktivne varijante u kombinaciji metala i stakla ili pak drva i stakla. Prozirna vrata iz kojih se vide boce pružit će i nezaboravan dekor. Dva hladnjaka za vino mogu se postaviti i jedan pored ili iznad drugog, često kao dio kuhinjskih ormarića. Svi poznavatelji vina savjetovat će varijante u kojima postoji mogućnost reguliranja temperature i vlage.

JPG 71Nape mogu biti samostalne, koje svojim linijama i materijalima daju poseban ugođaj i dekor prostoru, kao i ugradbene te izvlačne. Sjajne ili mat, metalne ili sa staklenim dodacima, nape s jačim ili slabijim ugrađenim rasvjetnim tijelima neizmjerno su koristan dodatak ostatku kuhinjske rasvjete.

Manji kućanski aparati, poput uređaja za espresso, grijači za vodu, vage, toasteri, cjedila za agrume i mikseri često će se naći na otvorenim radnim plohama, a s obzirom da današnji dizajneri kao da se natječu u osmišljavanju njihovih što atraktivnijih oblika, materijala i boja, većina ovih pomagala poslužit će i kao izvrstan dekor.

Ako imate minimalistički uređenu kuhinju, savjetujem da se manji aparati ipak sklone iza kuhinjskih fronti, kako se ne bi poremetila osnovna ideja ovog stila koji počiva na čistim i ravnim plohama – u ovom stilu, manje je uvijek više!

 

 

Komentari