Opremanje luksuzne kuhinje inspirirane mramorom

Zadatak pred nama bilo je stvaranje kuhinje u novom stanu četveročlane obitelji. Na raspolaganju nam je bilo čak 23 kvadrata, pa smo ih morali pažljivo osmisliti i opremiti.

Kuhinja je osmišljena kao dio otvorenog prostora koji obuhvaća blagovaonicu, ulaz, a nastavlja se i na dnevni boravak. Iako je stilski morala biti prilagođena ostatku stana, to ne znači da se nismo mogli poigati trendovima i stilovima. Lajtmotiv za ovu kuhinju bio nam je materijal koji se u posljednje vrijeme vraća u modu – mramor.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kuhinjska se površina prostire uz jedan zid, kako bi središnje mjesto zauzeo kuhinjski otok. Ovakav raspored ne ostavlja dovoljno prostora za spremanje stvari pa se na bočnoj strani nalazi vitrina, a u nastavku kuhinje i dodatni ormari.

Prvi je korak priprema poda za oblaganje keramikom, a uslijedilo je bojanje zidova. Kako je kuhinja zamišljena kao kombinacija upečatljivih materijala, odabir je pao na nježnu svjetlo sivu nijansu. Ona paše uz zadani kolorit i odlična je alternativa uobičajenoj bijeloj boji.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Središnje rasvjetno tijelo prostoriji daje posebnu atmosferu i dojam, a postavlja se iznad kuhinjskog otoka koji će ionako najčešće služiti kao blagovaonski stol. Koliko je rasvjeta važan dio ukupnog dojma o interijeru vidi se i na ovom primjeru. Ne samo da daje točku na i prostoriji, već definira i cjelokupnu atmosferu.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Prijelaz između keramičkih pločica i parketa u otvorenim prostorima mnogima je trn u oku. U ovom slučaju poigrali so se upravo time i napravili originalan prijelaz kojim se dvije obloge naizgled stapaju jedna u drugu. Istovremeno je originalan način da zaobiđete uobičajeni prijelaz, ali i date prostoru dozu neočekivanosti.

Nadamo se da će četveročlana obitelj uživati u novoj kuhinji i ondje provoditi ugodne trenutke.

Komentari