PRIJEDLOG ZA EFEKTAN MAKEOVER: modernizirajte kuhinju promjenom fronti

Zadatak tima Mirjane Mikulec bio je preurediti kuhinju staru nešto više od 10 godina. Pogledajte kako se s malim budžetom i tek djelomičnim izmjenama mogu napraviti velike promjene u ovoj prostoriji.

 

 

 

Kuhinja je jako dominantna zbog crvene boje fronti, a klijentima se, osim boje, ne sviđa ni visoki sjaj materijala. S obzirom na dobro stanje korpusa, odlučili su se na promjenu fronti. Za početak je izrađena 3D vizualizacija kako bi klijenti mogli zamisliti svoju buduću kuhinju.

Nakon odobrenja, krenulo se odabir i narudžbu materijala i dekora.

“Budući da su korpusi u vrlo dobrom stanju, kao i radna ploča, mijenjat ćemo samo fronte. Isto savjetujem i vama jer je ovo odličan način da uštedite pri uređenju kuhinje, a da ona dobije potpuno drugačiji izgled”, ističe Mirjana Mikulec.

Foto: Darko Mihalić

Suvremeniji izgled kuhinje postigao se kombinacijom dva dekora i materijala. Izbačen je i postojeći šank koji vlasnici više ne žele. Većina fronti je u potpuno svijetlom iveralu dok su za neke od donjih fronti birana profinjena tamno zelena nijansa feniksa.

Vrijeme čekanja na naručene fronte iskoristilo se za obnovu podova. Umjesto dosadašnje keramike, u dogovoru s vlasnicima odluka je pala na lijevani pod odnosno mikrocement u nijansi koju su sami odabrali , a pronašli smo ga u Dalmagradu.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon gotovih podova, krenulo se na zamjenu fronti ormarića.

“Kuhinja je sada gotova, a razlika je i više nego očita. Dominantnu crvenu zamijenili smo suvremenim tonovima i materijalima koji će se puno jednostavnije uklopiti u ostatak stana. Ovo je sjajan primjer kako za promjenu izgleda nije potrebno u potpunosti mijenjati elemente”, kaže dizajnerica te dodaje:

“Imperativ za ovakav makeover je kvalitetna baza. Znatnu uštedu postići ćete provjerite li stanje korpusa pa čak i okova koji se ne moraju nužno mijenjati, a novi izgled postići ćete promjenom fronti i detalja poput slavine”.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Iako na prvi pogled izgleda kao potpuno nova kuhinja, zidna keramika, kompletni korpusi, okovi, radna ploča i aparati su zadržani. Novi izgled kuhinje dobiven je novim podom i frontama na donjim i gornjim elementima koje su se sjajno uklopile u postojeće zidne obloge.

Zastarjele i vrlo upadljive pločice s debelim fugama koje nije lako održavati, zamijenjeni su lijevanim podom koji je pridonio suvremenom izgledu, a nije zahtijevao značajnije građevinske radove i bio je spreman u samo četiri radna dana.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Uz to što izgleda puno atraktivnije, promjenom sjajnih fronti i starih pločica, dobili smo kuhinju koja je vrlo laka za održavanje, što je bio jedan od glavnih zahtjeva klijenata”, zaključuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

 

Komentari