Šarmantan moderan stan skriven u secesijskoj zgradi u samom centru Ljubljane

Dizajnerski  prostor na koji bismo rado skrenuli pozornost nalazi se u Ljubljani. Dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec ugostila je arhitektica Nina Eminagić koja je stan u samom centru uredila za sebe i supruga

Stan se nalazi u secesijskoj zgradi izgrađenoj početkom prošlog stoljeća, a 73 kvadrata obuhvaćaju predsoblje, kupaonicu, toalet, ostavu, spavaću sobu i prostrani open space prostor. Glavni dio stana i onaj u kojem se najviše boravi je upravo boravak s kuhinjom, blagovaonicom i radnim dijelom, prepun prirodne svjetlosti.

FOTO: NINA EMINAGIĆ
FOTO: NINA EMINAGIĆ

Stan je u cijelosti renoviran pa je novim projektom predviđeno spajanje dviju nekadašnjih soba u veći dnevni boravak. U nekim dijelovima stana trebalo je paziti na specifičan tlocrt pa je tako kupaonica nepravilnog oblika i manje kvadrature. Kako je riječ o kutnom stanu, arhitektica je upravo kutove odlučila naglasiti projektiranjem kosog namještaja pod istim kutom. Zato je stepenasta komoda smještena nasuprot kososm zidu, a zajedno s okruglim blagovaonskim stolom čine kružni put kroz stan.

FOTO: NINA EMINAGIĆ

Što se uređenja tiče, arhitektica kaže kako se u njoj često bore minimalist i maksimalist pa često mora balansirati. Voli miješati tople i hladne materijale, staro i novo te boje, što je vidljivo već na prvi pogled. Rezultat je harmonično uređenje s dobro osmišljenim detaljima.

Nina je za ovaj stan osvojila poznatu nagradu Big See Award.

Komentari