MAKEOVER: kako su topli narančasti akcenti preobrazili stari dnevni boravak

Makeover jedne dnevne sobe, koja ju je bilo potrebno obnoviti nakon odlaska podstanara ekipa Mirjane Mikulec odradila je uz pomoć LesnineXXXL.

 

 

U ovaj stan se vlasnica nakon dugo godina želi vratiti, nakon što su njemu boravili podstanari, pa se pri uređenju vodilo računa da sve želje budu ispunjene. U većini sličnih slučajeva sofa je glavni komad namještaja koji treba promijeniti. Tako je bilo i ovdje. Stara, ofucana i poderana sofa pod hitno je morala van.

Odluka je pala na kutnu garnituru u sivoj nijansi prema kojoj se dalje birao namještaj. Moralo se pri odabiru paziti i na narančastu fotelju za koju je vlasnica tražila da joj se nađe mjesto.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Da biste pregradili sobu i stvorili kutak za čitanje ili rad ne morate prostor zagušiti visokim policama ili paravanima koji se možda ne uklapaju u vaše ideje. Postavite nisku policu na kojoj će mjesto naći razni časopisi, knjige, vaze ili svijeće. Stvorite dio u stanu koji će biti samo vaš.

Cijeli prostor razigran je dominantnom narančastom bojom koje nema previše pa nikako ne možemo reći da je napadna. Vizualno je soba podijeljena na dio ispred tv jedinice i drugi dio iza male police predviđen za čitanje. Tu je narančasta zastupljena samo na fotelji. Veliki tabure i tepih protkan narančastim nitima zaokružili su ovu narančastu priču. Ona u ljudima budi energiju i stvara dobro raspoloženje pa ne sumnjamo da će tako biti „novoj – staroj“ vlasnici.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Kako je ovaj dnevni boravak izgledao prije makeovera i što je sve napravljeno kako bi vlasnica uživala, pogledajte u videu.

Komentari