MAKEOVER: kako su topli narančasti akcenti preobrazili stari dnevni boravak

Makeover jedne dnevne sobe, koja ju je bilo potrebno obnoviti nakon odlaska podstanara ekipa Mirjane Mikulec odradila je uz pomoć LesnineXXXL.


 

U ovaj stan se vlasnica nakon dugo godina želi vratiti, nakon što su njemu boravili podstanari, pa se pri uređenju vodilo računa da sve želje budu ispunjene. U većini sličnih slučajeva sofa je glavni komad namještaja koji treba promijeniti. Tako je bilo i ovdje. Stara, ofucana i poderana sofa pod hitno je morala van.

Odluka je pala na kutnu garnituru u sivoj nijansi prema kojoj se dalje birao namještaj. Moralo se pri odabiru paziti i na narančastu fotelju za koju je vlasnica tražila da joj se nađe mjesto.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Da biste pregradili sobu i stvorili kutak za čitanje ili rad ne morate prostor zagušiti visokim policama ili paravanima koji se možda ne uklapaju u vaše ideje. Postavite nisku policu na kojoj će mjesto naći razni časopisi, knjige, vaze ili svijeće. Stvorite dio u stanu koji će biti samo vaš.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Cijeli prostor razigran je dominantnom narančastom bojom koje nema previše pa nikako ne možemo reći da je napadna. Vizualno je soba podijeljena na dio ispred tv jedinice i drugi dio iza male police predviđen za čitanje. Tu je narančasta zastupljena samo na fotelji. Veliki tabure i tepih protkan narančastim nitima zaokružili su ovu narančastu priču. Ona u ljudima budi energiju i stvara dobro raspoloženje pa ne sumnjamo da će tako biti „novoj – staroj“ vlasnici.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

 


Kako je ovaj dnevni boravak izgledao prije makeovera i što je sve napravljeno kako bi vlasnica uživala, pogledajte u videu.

Komentari