IDEMO U LJUBLJANU: ljubitelji luksuza poželjet će preseliti u ovakav stan

U Ljubljani smo pronašli još jedan stan na koji vam želimo skrenuti pozornost. Pokazala nam ga je arhitektica Petra Zakrajšek. Projekt je rad GAO studija, a na njemu je uz arhitekticu Zakrajšek radila i Tjaša Najvirt. Luksuzni materijali, vrhunska izvedba i posvećenost detaljima – ono su što izdvaja ovaj stan od ostalih i čini ga posebnim.

 


Riječ je o dvoetažnom stanu smještenom nedaleko centra grada. Površina svakog kata ima 65 kvadrata uz terasu. Stan je uređivan godinu dana, a glavne smjernice bile su obline, što se najviše ističe na otvorenom stubištu koje je i bilo polazna točka za daljnje uređenje. Krug kao osnovni oblik vidljiv je u većini detalja.

FOTO: MIRAN KAMBIČ

Prema starom tlocrtu na mjestu na kojem je danas dnevni boravak bila je zatvorena kuhinja. Ideja je bila prostor napraviti otvorenim i protočnim. Već je iz hodnika vidljiv taj središnji dio stana koji goste osvaja na prvi pogled. Upravo je „okrugli“ transparentni zid poveznica dnevnog dijela i kuhinje koji istovremeno zaustavlja pogled, ali ga i proširuje.

FOTO: MIRAN KAMBIČ

Stubište  vodi na gornji kat i zbog svog izgleda dominira prostorom. Strop je vizualno povišen visokim vratima pa cijeli prostor djeluje elegantno. U dvije spavaće sobe ulazi se iz hodnika, gdje je vidljiva igra rasvjetom. Glavna spavaća soba krije kupaonicu i garderobni dio, a dječja soba također ima pripadajuću kupaonicu.

FOTO: MIRAN KAMBIČ

Pri odabiru materijala vodilo se računa o dinamici pa se tako u istom prostoru nadopunjuju impozantan crni mramor, bijeli kamen i police zatvorene ratanom kojim je postignuta toplina.

Arhitektica Zakrajšek navodi: „Svi ti detalji u egipatskoj zlatnoj boji, koja nije previše blješteća, preintenzivna, se lijepo zaokružuju, povezuju različite materijale i svemu zajedno daju određenu težinu.“

FOTO: MIRAN KAMBIČ

Komentari