MALA SOBA, DVIJE FUNKCIJE: radni kutak iskoristite i kao prostor za goste koji će prespavati kod vas

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec osmislio radnu sobu koja ujedno ima i funkciju gostinjske sobe te kutka u koji se netko od ukućana može skloniti kada želi malo privatnosti i mira

Radna soba u stanovima češće je luksuz nego klasična prostorija u domu. Kada radite od kuće ili vaš posao zahtjeva dodatne pripreme za rad i nakon napuštanja radnog mjesta poželjno je uložiti u jednu takvu prostoriju. Trebate li mir i tišinu onda radni kutak u sklopu dnevne sobe nikako nije rješenje. Jedan od prijedloga je kombinacija radne i gostinjske kakvu je tim Mirjane Mikulec uredio u zadanih 11 kvadrata.

Kada želite maksimalno iskoristiti kvadraturu onda je namještaj po mjeri odličan izbor. I u ovom projektu je povjerenje za njegovu izradu dano Elgradu. Ugradbeni ormari olakšat će vlasnici pospremanje stvari za koje nema mjesta u drugim dijelovima stana kao i radnih materijala koji bi mogli stvarati nered.

Veliki ormar smješten je duž zida no na jednom djelu su postavljeni samo gornji elementi kako bi se ispod njih mogla smjestiti sofa. Po potrebi ova soba će postati gostinjska pa je veći broj elemenata za pospremanje dodatne posteljine dodatni plus.

Igra bojama i oblicima na zidu: uređenje radne sobe u mladenačkom stilu

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Puno prirodne svjetlosti jedan je od preduvjeta za kvalitetan rad pa je stol smješten kraj prozora. Uvijek razmišljajte da je za obavljanje posla potrebno da svjetlo dolazi bočno kako ne bi imali previše sjena.

Također, vodite računa da izbjegnete refleksiju prozora na zaslonu laptopa ili računala koje sigurno koristite za rad. Stolna lampa uvijek je dobrodošla kao dodatni izvor svjetlosti. Nježna nijansa zelene uklopila se u odabrane dekore i iznimno je pogodna je za radni prostor.

Poželjno je da soba bude ugodna, nenametljivih boja i s vrlo malo detalja koji bi mogli ometati rad. U ovoj sobi prevladavaju neutralni tonovi na namještaju uz odabir upravo zelene na zidovima. Ta je boja čest odabir u radnim sobama jer je ugodna oku, pozitivno djeluje na osobe u prostoru te potiče radnu kreativnost.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Komentari