Neodoljivi šarm malih stanova: naša mini dnevna zona od svega 20 m2

Predstavljamo najnoviji projekt studija Mirjane Mikulec – uređenje boravka, kuhinje i blagovanja u malom stanu od 40 četvornih metara, u kojem se još nalaze i dvije spavaće sobe. Prostor smo zamislili kao moderni i udobni obiteljski dom koji se ne boji tamnijih tonova unatoč svojoj maloj kvadraturi

 

Mali prostori imaju puno nedostataka jer zbog skučenosti počesto u njima ne možemo ostvariti sve svoje želje, no zato imaju neporeciv šarm koji je teško postići u velikim interijerima. Prije svega, lakše je postići intimu, ugodu i opuštenost, koje su na vrhu liste prioriteta svakog doma. Danas vas vodimo u jedan takav mali stan, odnosno u jedan njegov dio koji iznosi svega 20 četvornih metara. To je prostor rezerviran za dnevnu zonu – linijsku mini kuhinju od 4 četvorna metra, dok su ostatak zauzeli boravak i blagovanje. Unatoč svojoj maloj površini, uspjeli smo prostor odijeliti na cjeline, kako bi se stekla mogućnost privatnosti i prostor podijelio s obzirom na namjenu.

Na nosivi zid smjestili smo kuhinju, a između dnevne i blagovanja staklenu pregradu s aluprofilima te stvorili posve funkcionalan i stilski šarmantan prostor. Staklo je učinilo da prostor bude odijeljen ali ne i skučen te da  istovremeno izgleda i veći nego što jest. Pored toga, ova pregrada glumi zid na koji je s jedne strane naslonjen kauč, a s druge stol za blagovanje. Kako bi se maksimalno iskoristio prostor, većina namještaja rađena je po mjeri. To je često nužnost kod ovakvih prostora, jer je iznimno teško pronaći odgovarajući gotov namještaj u salonima.

Kako je tekao proces opremanja ove dnevne zone korak po korak te koje smo sve trikove upotrijebili da bi kuhinja bila maksimalno funkcionalna i izgledala veća nego što jest, pogledajte u video prilogu!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari