Ljepše i praktičnije: evo čime zamijeniti staromodna harmonika vrata

Neklasične pregrade u prostoru izvrsno su rješenje za male stanove ili kada unutar sobe želimo odijeliti neki sadržaj – primjerice, kuhinju, radni ili spavaći kutak od dnevnog boravka. Nekoć se to radilo harmonika vratima, a danas su došle nove generacije pregrada…

 

Harmonika vrata nekoć su bila popularno rješenje za pregrađivanje prostora u slučaju da to niste htjeli učiniti na klasičan način – suhom gradnjom. Jednostavnost ugradnje i zatvaranja kao i povoljna cijena bili su glavni aduti harmonika vrata, no s vremenom su izgubila na atraktivnosti i došle su nove generacije pregrada. Usto, s vremenom se ovakva vrata ipak pohabaju i mehanizam pomicanja (otvaranja i zatvaranja) ne funkcionira glatko kao u početku, tako da je potrebno učiniti zamjenu.

Upravo to se dogodilo s harmonika vratima u domu Božice Marčinko koja se prijavila na naš nagradni natječaj “Riješi moj problem”. Stara i nefunkcionalna vrata koja su dijelila kuhinju od boravka u njezinu domu odlučili smo zamijeniti također jednostavnom, atraktivnom, no znatno modernijom varijantom pregrada – elegantnim kliznim drvenim vratima u bijeloj nijansi.

Kako je novi model pregrade bio uži od prethodne, prazan dio zatvorili smo kartonskim gips pločama. Kako je tekao cijeli proces mini makeovera, pogledajte u video prilogu.

 

PRIJE

 

InDizajn

 

 

InDizajn

 

 

POSLIJE

 

InDizajn

 

Komentari