Kreirali smo kuhinju i blagovaonicu s daškom klasike i bez visećih ormarića

Velika prostorija objedinjuje kuhinju i blagovanje kao i suživot različitih stilova – minimalizma i modernizirane klasike, što je urodilo zanimljivim i atraktivnim uređenjem gdje se naoko spajalo nespojivo…

 

Velika površina omogućila je da u jednoj prostoriji osmislimo kuhinju s blagovanjem – našlo se dovoljno mjesta za radni prostor i onog za skladištenje namirnica i posuđa, zatim veliki otok te blagovaonički stol za osam osoba. I to nije sve – velika kvadratura dala nam je priliku da biramo krupnije komade namještaja te kreiramo kuhinju bez visećih kuhinjskih ormarića – sve je stalo u donje elemente, otok te veliki zidni ormar koji se proteže duž cijelog jednog zida. Ravne, gotovo minimalističke linije ormara od bijelog medijapana stvaraju dojam da je riječ o dijelu zida, a ne komadu namještaja, čime se spriječilo zagušivanje prostora.

 

Minimalizam kao protuteža klasici

Bijeli ormar dobar je kontrast ostatku kuhinje i blagovanja koji više naginje klasici, ali moderniziranoj, koja je sada u trendu. Tu prije svega mislimo na odabir šumsko zelene koja je nadolazeći trend za 2019., zidnu ploču od laminama umjesto keramike, staklo s bakrenim odsjajem na donjim elementima, tapecirane stolce naglašenog volumena, štukature i parkete. Prije je ova podna obloga bila rezervirana za sve ostale prostorije osim za kuhinju i kupaonicu, no sada su sve prisutniji i u njima. Visoki stropovi omogući su unošenje i upečatljive rasvjete – dizajnerskih visilica iznad blagovaoničkog stola koje potpisuje Tom Dixon.

 

Pogledajte u video prilogu kako je nastala ova stilski zanimljiva prostorija koja skladno objedinjuje kuhinju i blagovanje te saznajte što je ustvari laminam i koje su njegove prednosti!

 

PRIJE

InDizajn

 

InDizajn

 

POSLIJE

InDizajn

 

InDizajn

Komentari