Još stignete uživati na terasi: donosimo genijalne ideje za boravak na otvorenom

Ove godine se niste posvetili uređenju svoje terase ili balkona pa ste rijetko i boravili na njemu? Nije još kasno unijeti promjene i uživati u niz divnih i sunčanih dana koji su pred vama. Ne recite ljetu zbogom!

 


Pred nama je zasigurno još dosta sunčanih i lijepih dana i još uvijek stignete uživati u svojoj terasi, vrtu i balkonu. U svome malom dnevnom boravku na otvorenom moći ćete boraviti ne samo do konca ljeta, nego i dobar dio jeseni pa i unijeti neke promjene.

Kako bi najbolje iskoristili vanjski prostor, bez obzira na veličinu i prilagodili se nižim temperaturama, pazite na sljedećih nekoliko stvari…

Foto: Trend4homy.com

Kako bi boravak bio što ugodniji i duži, osigurajte da vaš balkon, terasa ili vrt imaju što više direktnog sunca. Ono sada nije prejako pa nije ni potrebno raditi sjenu – tako ćete prostor moći koristiti veći dio dana. Ali neka suncobran ili neka druga vrsta sjenila uvijek budu u pripravnosti jer rujanska, ali i općenito jesenska temperatura može varirati. Suncobran će vam usto ponuditi i privatnost, a tada su užitak i opuštanje još veći.

 

Foto: Luvlydecora.com

Jastuke, sjedišta i ostale tekstilne materijale nemojte trajno skloniti. Zbog rose i vlage, ali i veće mogućnosti kiše dobro je pospremati ih preko noći ili prekriti zaštitnom folijom, no tijekom dana, dok ste na balkonu ili terasi, itekako će donijeti toplinu prostoru, a i vama će biti ugodnije sjediti na toploj podlozi.

Foto: Decoist

Jastucima i sjedištima dodajte još toplih komada – dekice, fenjere, lampice te neke jesenske biljke, kao primjerice ukrasni kelj ili eriku. Ostalo bilje, sezonsko ili ono koje morate skloniti prije zime, ostavite što duže na otvorenom.

Isto tako, razmislite o nabavci malog prenosnog kamina. Bit će vam super saveznik kada se sunce sakrije ili u hladnim jesenskim noćima.

Foto: Bunnings.com.au

I dok uređujete vlastite, vjerujemo da, poput mnogih, sanjate o raskošnim eksterijerima u kojima bi provodili kraj ljeta i početak jeseni.

U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija od kojih zastaje dah – one vam mogu biti inspiracija ako ne za ovu sezonu uređenja balkona ili terase, onda sigurno za iduću godinu. Sanjajte, ali i planirajte na vrijeme!

 

Komentari