46 KVADRATA: svijetao mali stan renoviran u jednostavnom stilu i suptilnim tonovima

Jednosoban stan od 46 kvadrata adaptacijom je dobio niz poboljšanja: novi namještaj, bolji raspored, sobu za spavanje, više svjetla… Zavirite u ovaj interijer i kopirajte sve što vam se svidi!

 


Starinski jednosobni stanovi imaju jedan nedostatak koji dizajneri dobrim planiranjem mogu pretvoriti u prednost. Obično su to interijeri površine iznad 40 kvadrata, pa se s obzirom na veličinu mogu pregraditi. Tako stan lako može dobiti još jednu prostoriju za spavanje, baš kao što je to u ovom stanu slučaj.

Interijer od 46 kvadrata u staroj zgradi s početka 20. stoljeća u Stockholmu renoviran je i pretvoren u moderan dom. Usto, adaptacija mu je donijela niz benefita: pored novog namještaja, tu je i novi raspored te dodatna prostorija koja je postala spavaća.

Foto: Hemnet

Mala spavaća soba nastala je postavljanjem niske polustaklene pregrade s crnim profilima koja propušta svjetlost kroz velike prozore koji se nalaze u dnevnom boravku i kuhinji. Niski zid, ispod staklene pregrade pruža idealno zaleđe za sofu.

Foto: Hemnet

Kuhinja se sada, rušenjem zida, otvorila prema ostatku prostora te izgleda znatno većom nego što je. Tako se omogućilo da prirodna svjetlost s kuhinjskih prozora dopire do spavaće sobe i hodnika koji je otvoren prema dnevnom prostoru.

Foto: Hemnet

Prvotna ideja bila je da se kuhinja prebaci u dio gdje je sada spavaća soba, no to bi vremenski i financijski bilo znatno zahtjevnije, pa je kuhinja ostala na istoj poziciji gdje je bila. Ostava odmah kod ulaznog prostora sada je pretvorena u garderobu, a mala kupaonica s tuš kabinom ostala je na istoj poziciji.

Foto: Hemnet

Prostorom dominira jednostavnost ostvarena suptilnim, elegantnim dekorom u svijetlim tonovima. Karakter, toplinu i dubinu prostoru dale su drvene površine te smeđi i crni akcenti.

 

Komentari