Uređenje kuhinje od 6 kvadrata: topao i maksimalno iskorišten prostor

Kada nemate puno vremena na raspolaganju, onda je najbolje rješenje kupovati gotov namještaj. Pogledajte kakvu je gotovu kuhinju odabrao tim Mirjane Mikulec u stanu za najam

 

 

 

Mali dvosobni stan u novogradnji potrebno je čim prije namjestiti kako bi ga vlasnici mogli iznajmiti. Klijenti žele što brže završiti opremanje pa je tim Mirjane Mikulec birao isključivo gotov namještaj. Nakon dnevnog boravka, blagovanja i spavaće sobe, ostala je još samo kuhinja. Pogledajte u video prilogu kako je teklo njezino opremanje!

“Prostor koji je bio predviđen za kuhinju ima nešto manje od  6 kvadrata. Zatekli smo postojeću keramiku koju klijenti nisu željeli mijenjati pa je na nama bilo 0da osmislimo najbolje moguće rješenje i prvo riješimo tlocrt, a zatim i odaberemo materijale”, objašnjava dizajnerica dodajući kako klijenti nisu imali zahtjeva kad je riječ o materijalima, a izbor stila, kao i boja, u potpunosti su prepustili njezinom timu.

Foto: Marko Cindrić

Prostorija je dovoljno velika da stane sve što je potrebno za funkcionalnu malu kuhinju. Prostor nije dopuštao da se elementi smjeste tako da stvaraju takozvani savršeni kuhinjski trokut. To je inače koncept koji se, kad god je to moguće, koristi za učinkovit i funkcionalan raspored u kuhinji. Tako je sudoper smješten na jednu stranu, nasuprot njemu hladnjak, dok je pećnica u sredini.

U Lesnini je odabrana gotova kuhinja koja je stigla za dva tjedna.

Odabrana je kuhinja u dva topla zemljana dekora koja je u potpunosti prilagođena prostoru tako da se iskoristi svaki milimetar. Kako bi se dobio maksimum skladišnog prostora, kuhinji je pridružen još jedan visoki element  – i to je to.

Foto: Marko Cindrić

“Zadovoljili smo želje klijenta, kuhinja je bila sprema dovoljno brzo, a pritom je i dokaz kako nije uvijek nužno raditi onu po mjeri da bi maksimalno iskoristili prostor i imali lijepu kuhinju. Birali smo onu od iverala u dekoru hrasta s tamnom radnom pločom koja će se sjajno uklopiti u ostatak dnevnog prostora i ono najbitnije, vrlo je funkcionalna”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari