SPAVAĆA SOBA: unatoč maloj kvadraturi, dobrim rasporedom i pozicijom elemenata stalo je sve potrebno

I vas muče kvadrati u spavaćoj sobi i nedostatak prostora za odlaganje odjeće? Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio malu spavaonicu od 10 kvadrata koja ima sve potrebno, pa i dovoljno mjesta za skladištenje

 

 

 

U stanu od 50 kvadrata studio Mirjana Mikulec interijeri uređuje i spavaću sobu. Prostorija je površine svega 10 kvadrata, a zadatak je spojiti udobnost i funkcionalnost te osigurati dovoljno mjesta za ormare.

Naime, za uređenje ove sobe klijentica je imala jedan zahtjev, što više prostora za skladištenje. Stoga je, kako bi se u malom prostoru odgovorilo na ovaj zahtjev odlučeno da se ormari, ali i krevet rade po mjeri.

“Budući da je tlocrt je pravilnog oblika, lakše je bilo rasporediti ormare. Postavili smo ih u obliku slova L, na dva zida i na jednom zidu stvorili svojevrsni most u koji se uvukao vrh kreveta. Također, u potpunosti smo iskoristili i zid na kojem su ulazna vrata gdje smo prostor za odlaganje smjestili i iznad vrata”, opisuje dizajnerica Mirjana Mikulec raspored skladišnog prostora u sobi.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: INDIZAJN

Budući da se krevet radio po mjeri, korišten je podizni sustav kako bi ispod podnice stvorilo dodatno mjesto za odlaganje stvari.

“Osim ormara i kuhinja, kreveti po mjeri idealan su način za maksimalno iskorištavanje prostora. Osim što možete odabrati model s podiznim sistemom, odabirom materijala i dimenzija, lako ćete ga prilagoditi prostoru koji imate na raspolaganju”, ističe Mladen Lovreković iz Elgrada.

Što se tiče materijala, dizajnerica se odlučila za kombinaciju iverala u dvije nijanse ružičaste – svijetloj prljavo ružičastoj i toploj zemljanoj nijansi.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: INDIZAJN

“Ova soba je odličan primjer da se unatoč maloj kvadraturi, pametno osmišljenim rasporedom i pozicioniranjem elemenata može stvoriti sasvim dovoljno prostora”, zaključuje dizajnerica.

Kako je tekao proces opremanja ove sobe te kako ona izgleda u cijelosti, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari