NOVA BLAGOVAONICA U DJEČJEM DOMU: topliji i moderniji prostor u skladu s potrebama 15-ero tinejdžera

Tim Mirjane Mikulec obnovio je blagovaonski prostor u Emausu, kući zagrebačkog Caritasa u koju su smještena djeca bez roditeljske skrbi. Prostor je sada ljepši, ugodniji i funkcionalniji!

 


Pred vama je još jedna humanitarna akcija emisije InDizajn. Ovaj puta tim Mirjane Mikulec uredio je blagovaonski prostor kuće Emaus zagrebačkog Caritasa koja zbrinjava djecu bez roditeljske skrbi.

Pločice na podu blagovaonice su oštećene, namještaj čine stari i naizgled nespojivi elementi i sve skupa nije primjereno većem broju tinejdžera koji ovdje objeduju. S ovakvim stanjem InDizajn je upoznala Suzana Horvat Kutle, voditeljica Sektora usluga socijalne skrbi zagrebačkog Caritasa.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Nakon izmjere prostorije izrađen je tlocrt prema kojem su klupe postavljene duž zidova, ormar se zadržao na istom mjestu, a stolovi su smješteni jedan uz drugoga nasuprot klupama kako bi moglo objedovati što više djece, a i kako bi ostalo dovoljno prostora za nesmetan prolazak.

Sav materijal za izradu namještaja, kao i laminat za pod, velikodušna su donacija kojom će prostorija dobiti potpuno nov izgled.

Prv korak u uređenju je bila promjena podova. Preko starih pločica postavljen je laminat kako bi se dobio topliji izgled. Prije nastavka radova trebalo je sanirati oštećenja na zidovima. Budući da je novi namještaj u nekoliko boja, zidovi su obojani u bijelo. A kako stara uljana boja ne bi probijala, dodana je i druga ruka bijele.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Od doniranog materijala stolar je izradio nove klupice, masku za radijator i ormar za posuđe. Stolovi su oblo kantirani i bojama usklađeni s ostatkom namještaja. Kako bi prostorija imala više svjetlosti, zamijenjene su žarulja i plafonjera, a pogled na kuhinju sakriven je postavljanjem karniše i zastora.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“U ovom blagovaonskom prostoru više nema ni traga zastarjelom i oštećenom. Namještaj je potpuno nov, izrađen po mjeri i u skladu s potrebama 15-ero tinejdžera. Klupama smo pridružili i 7 novih stolaca, a bojama smo ovom prostoru udahnuli novi život. Nadam se da će svi biti zadovoljni promjenom, a u video prilogu pogledajte reakciju gospođe Suzane koja nas je ovdje i pozvala”, zaključuje Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari