Polunamješten, ogoljeni prostor s računalom postao je ugodna i funkcionalna radna i gostinjska soba

Marko je prijavio na nagradni natječaj Iznenadi me sobu u kojoj su samo krevet i kompjutor i želja mu je da ovo postane gostinjsko-radna soba. Pogledajte kako mu je tim Mirjane Mikulec prenamijenio sobu u svega nekoliko sati!

 


Svi mi u svome domu imamo barem jednu prostoriju koja nikada do kraja nije namještena te ne funkcionira onako kako smo zamislili. Upravo takvu sobu imao je mladi kompjuteraš Marko, koji već 10 godina živi i radi u Zagrebu. Prijavio je polupraznu sobu, u kojoj su tek neatraktivni krevet i računalo na nagradni natječaj i osvojio ga!

Marko je želio imati lijepo uređenu sobu koja bi zadovoljila sve potrebne funkcije te je priznao kako ga usto i zanima što se može izvući iz ovoga prostora.

InDizajn tim je u svega nekoliko sati i s ograničenim budžetom ispunio Markovu želju.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Prvi na redu su bili zidovi – strop je obojan u sivo te gornji dio zida dok je za donji odabrana topla i ugodna nijansa žute. Nakon toga uslijedilo je namještanje prostorije s odabranim komadima iz Meblo Tradea, pa zamjena utičnica. Pritom je raspored malo promijenjen – na mjesto računala došla je sofa, a na mjesto kreveta – komoda s ladicama.

Kod uređenja bilo kojeg prostora, detalji su posebno važni, pa tako i utičnice i prekidači. Odabrani su oni u crnoj boji koja će se uklopiti s novom bojom stropa i manjim komadima namještaja. Zatim je red došao na zavjese, preostale komade namještaja i detalje.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

“Funkciju sobe nismo mijenjali, ali ona je sada ne samo skladna nego i funkcionalna. Strop smo obojili u sivo, a kako prostor ne bismo vizualno skratili nego izdužili, na ostala četiri zida spustili smo nježno žutu boju. Što se tiče same organizacije prostora, prijašnja nije bila najsretnije rješenje. Radni dio odmaknuli smo od zida na kojem je prozor i maknuli ga sa direktne svjetlosti, a napravili smo i više radnog prostora. Novi kauč može poslužiti kao mjesto za odmor, a kada dođu gosti lako će se pretvoriti u ležaj budući da je na razvlačenje”, zaključila je na kraju Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Komentari