UREĐENJE TERASE: stvoren je elegantan i udoban kutak za druženje

Stan u novogradnji kojeg uređuje studio Mirjane Mikulec ima i veliku terasu, s modernom staklenom ogradom. Pogledajte kako je ovaj prostor postao ugodan dnevni boravak na otvorenom!

 


Terasa u stanu u novogradnji ima dovoljno mjesta da se na nju smjesti blagovaonica i mali kutak za odmor ili pak lounge set za druženja. No, vlasnici su se odlučili za ovo posljednje.

Kako se na terasu izlazi iz dnevne zone stana, prostor funkcionira kao produženi moderni dnevni boravak na otvorenom, čemu uvelike doprinose mekani jastuci, odabir sive nijanse i staklena ograda u boji koja je sada jako u trendu.

Terasa ima 9 i pol kvadrata što je bilo dovoljno za set s dvosjedom i dvije fotelje uz dodatak stolića i police za zelenilo. S obzirom na sivu keramiku koja je zatečena na podovima, dizajnerica je mogla odabrati gotovo bilo što.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Odlučila se za drvni dekor na dijelovima namještaja u kombinaciji s crnim metalom i antracit sivim ojastučenim dijelovima za sjedenje. Metalna baza naglasila je suvremenost, dok je drvo malo utoplilo izgled.

“Terasa nema tepiha. Iako još uvijek mislim da bi on upotpunio priču, klijenti nisu bili za, a njihove su želje na prvom mjestu. Prednost je svakako lakše održavanje terase i tome ne mogu proturiječiti. Sve u svemu, dobili smo ugodan prostor koji poziva na druženje i uživanje. Sigurna sam da će ga klijenti dobro iskoristiti”, poručuje Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

SAVJETI MIRJANE MIKULEC ZA UREĐENJE TERAS:

* Balkoni i terase mogu se urediti na nekoliko načina, a važno je osvijestiti svoje potrebe, odnosno vidjeti što vam je potrebno i što ćete najviše koristiti. Hoće li to biti mjesto za obroke na otvorenom ili mjesto za odmor, čitanje i ispijanje kave.

* Odlučite li se za blagovaonicu, dobro je paziti na položaj terase. Idealno je da ona gleda prema istoku kako bi u popodnevnim satima, u vrijeme ljetnih vrućina, mogli objedovati u hladu.

* Naravno, imate li dovoljno mjesta, uz blagovaonicu možete smjestiti i dio za opuštenije druženje ili pak kutak za čitanje i odmor. U tom slučaju nemojte zaboraviti na udobnost pa u tom smjeru birajte i namještaj.

 

Komentari