Bez pucanja i ljuštenja: uspješno nanesite novi sloj na uljane boje na zidu

Često nam se dogodi da novi sloj boje koje smo nanijeli na postojeći sloj uljanih boja počne pucati i ljuštiti se nakon nekog vremena. Saznajte u čemu griješite i kako možete spriječiti ovaj problem koji je ekipa InDizajna uspješno uklonila u hodniku gledateljice Marije

 

 

Uljane boje jako su zahvalne za svaki prostor zbog svoje otpornosti, dugotrajnosti i činjenice da ih možemo tretirati vlažnom krpom. Stoga ih često stavljamo upravo u prostore koji su izloženi oštećenjima poput hodnika. No, kada poželimo staviti novi, drugačiji sloj boje koja nije na bazi ulja, nakon određenog vremena od nanošenja, boja počne pucati i ljuštiti se što narušava cjelokupni izgled prostora.

Upravo to se dogodilo u stanu starom 40 godina, pa se gđa Marija Mandarić javila na naš nagradni natječaj Riješi moj problem i osvojila ga. Pored rješavanja problema ljuštenja boje na uljanoj podlozi, vlasnica je poželjela da se nekako osmisli kut u hodniku gdje su prije bila ulazna vrata u prostoriju, a sada su zazidana. Također, hodnik ne izgleda nimalo atraktivno, pa je bilo potrebno nešto učiniti i po tom pitanju. Unutar ograničenog budžeta od 2000 kn i uz pomoć Bauhausa uspio se uspješno staviti novi sloj boje koji se više neće ljuštiti (zahvaljujući tome što se prethodni uljani sloj sasvim odstranio), zidovi su ukrašeni novim detaljima, a kutak gdje su zazidana vrata osvježen je zelenilom. Nova boja je bijela, kako bi prostor izgledao svjetlije i prostranije, a detalji na zidu atraktivniji.

Što je još učinjeno u prostoru te kako je tekao cijeli proces preobrazbe, pogledajte u video prilogu!

 

PRIJE

 

InDizajn

 

 

POSLIJE

 

InDizajn

 

InDizajn

 

Komentari