NEMA VIŠE ZATRPAVANJA RADNE PLOHE: u trendu su ormari koji skrivaju uređaje i sitnice u kuhinji

Prilikom planiranja doma i odabira namještaja, fokus nam je uglavnom na izgledu te kvaliteti onih vidljivih dijelova – fronti ormara i ladica. No, postoje oni dijelovi koji se ne vide na prvu, a o kojima uvelike ovisi kvaliteta i trajnost nekog komada namještaja. Upoznajte nove okove za kuhinje!

 


Dugovječnost kuhinje, osim o materijalima, uvelike ovisi i o kvaliteti okova. Iako ne utječu na izgled kuhinje, jako su važna stavka pri opremanju. Kao i u svim područjima, tako i u ovima svjedočimo trendovima i novitetima. Jedan koji bi svakako trebalo istaknuti je izvlačni sistem, točnije otklopno zaokretni okov.

Pokazat ćemo vam kako je studio Mirjane Mikulec primijenio ovaj okov u jednom kuhinjskom prostoru i jednom blagovaonskom koji se naslanja na kuhinju. Riječ je o praktičnom rješenju zahvaljujući kojem ćete za tren sakriti dio u stanu ili čak cijelu kuhinju.

Na prvom primjeru na ormar u blagovaonici, u kojem se nalazi aparat za kavu montiran je otklopno zaokretni okov.  Ovako kuhinjski i blagovaonski dio imaju sve što je potrebno da bi bili u potpunosti funkcionalni, a da se pri tome prostor ne zatrpava i da ostane pročišćen.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

U drugom projektu korišteni su isti okovi, ali su sada postavljeni na način da u potpunosti zatvore kuhinju. Što se dekora tiče, birani su drvni koji su usklađeni s kompletnim izgledom kuhinje.

Ovo je posebno dobro rješenje kada je riječ o malim dnevnim prostorima jer, koliko god bili uredni, i koliko god malo stvari držali na radnoj površini, u manjim prostorima može djelovati pretrpano. Na ovaj način, u samo nekoliko trenutaka možete stvoriti ravnu plohu koja će djelovati kao vrata ormara i očistiti prostor.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO MILOHNIĆ

Osim očitih prednosti ovog mehanizma, dodatna je da fronte mogu biti kakve poželite. U prvom primjeru korišten je medijapan s diskretnim štukaturama, a u drugom drvni dekor iverala. Ovisno o željama i stilu uređenja, koji god materijal odabrali, funkcionirat će na isti način i prostor u nekoliko trenutaka učiniti urednim.

Dodatne informacije o otklopno zaokretnim okovima koje otkriva Mladen Lovreković iz Elgrada saznajte u video prilogu!

 

Komentari