NAJVAŽNIJA PROSTORIJA U DOMU: sve o trendovima, organizaciji i dizajnu kuhinja

Mnogi od vas sanjaju o savršenoj kuhinji. Kako bi vam olakšali odabir kuhinje iz snova, dali inspiraciju i pokazali trendove, zavirili smo u novootvoreni zagrebački DanKüchen megastore Zagreb.

 

 

Kuhinja je mnogima najvažnije mjesto u domu gdje se svi volimo okupljati. Stoga ne čudi što kuhinju često nazivaju i srcem svakog doma. Osim što, prije svega, mora biti funkcionalna, poželjno je da je kuhinja i estetski privlačna. Kako biste zadovoljili sve kriterije i imali savršeno organiziranu kuhinju, vodimo vas u novootvoreni DanKüchen megastore u Zagrebu.

Što je sve bitno u osmišljavanju kuhinje, koji su najnoviji trendovi, kako maksimalno iskoristiti prostor te na što sve trebate obratiti pažnju, saznajte u nastavku teksta, kao i video prilogu!

Foto: DanKüchen

DIZAJN

Zbog učestalog korištenja, ali i važnosti koja joj se pridaje, kuhinju valja urediti s puno pažnje. A kako bi prostor bio što bolje iskorišten, a dizajn besprijekoran, svakako savjetujemo elemente po mjeri. Oni odvažniji sigurno će odabrati kuhinju futurističkog dizajna, dok onima koji vole igrati na sigurno, preporučuje se odabir suvremene, ali bezvremenske kuhinje.

Foto: DanKüchen

 

MATERIJALI I DEKOR

Osim dizajnu, pažnju treba posvetiti i odabiru materijala i dekora. Taj odabir ovisi prvenstveno o preferencijama vlasnika, no kao i u svakom segmentu uređenja interijera, nova sezona nameće nove trendove. Trendovi u odabiru dizajna, ali i materijala kontinuirano se nadopunjuju. No, bilo da želite atraktivnu osnovnu ili pak luksuznu kuhinju, uvijek je važno paziti na kvalitetu.

Kada je riječ o dizajnu, još uvijek su jako popularne kuhinje bez ručkica, a zahvaljujući kvalitetnim i otpornim materijalima, otisci prstiju i ogrebotine su stvar prošlosti.

Foto: DanKüchen

FUNKCIONALNOST I ORGANIZACIJA

Osim samog izgleda kuhinje, važna je i funkcionalnost. Upravo zato potrebno je dobro organizirati unutrašnjost elemenata.

Organizacija elemenata glavni je preduvjet funkcionalne kuhinje. Tako kutne elemente u potpunosti možete iskoristiti mehanizmima koji će posuđe ili namirnice učiniti lako dostupnima. Također, odabrati možete apotekarski element ili pak ladicu u podnožju koja će zanemareni prostor učiniti iskoristivim. Isto vrijedi i za ladicu s priborom za jelo koja će, ako koristite dobru opremu za ladice, biti preglednija, a time i funkcionalnija.

Sve potrebno za lijepu, funkcionalnu kuhinju koja će vam služiti dugi niz godina, pronaći možete na zagrebačkoj adresi novootvorenog megastorea DanKüchen.

Foto: DanKüchen

Komentari