Ulaz u dom u jesenskom ruhu: nadahnite se prijedlozima slavne Emily Henderson

Svjesna važnosti stvaranja dobrog prvog dojma i u uređenju doma, Emily Henderson nudi prijedloge za uređenje ulaznog prostora. I to u aktualnom dekoru, inspiriranom bojama i plodovima jeseni.

 

 

Ono što prvo vidimo kada se nalazimo ispred nečijeg doma ili uđemo u njega utječe na stvaranje kompletnog dojma o interijeru. Ako je taj prostor neuredan i bez koncepta i detalja te stilski neusklađen, teško da ćemo se oduševiti onime što ćemo vidjeti u boravku ili kuhinji. Bez obzira kako lijepo uređeni bili. Ta prva slika previše utječe na nas, pa je stoga bitno poraditi na uređenju ulaznog prostora u dom.

Usto je poželjno povremeno, prateći godišnja doba mijenjati njegov izgled detaljima. Slavna američka dizajnerica interijera Emily Henderson nudi nam sedam prijedloga kako svoj ulazni prostor – vrata i predsoblje možete odjenuti u jesensko ruho.

 

Foto: Style By Emily Henderson

 

Ukrašavanje doma bundevama, naročito ulaznog dijela, postaje sve popularnije i kod nas. I ne asocira nužno na Halloween (Noć vještica)! Kod nas postoji tradicija uzgoja ukrasnih tikvica koje možete kombinirati s klasičnim vrstama te cvijećem i urediti njima ulazni prostor. Također, možete se poigrati bojama tikvica i pobojati ih u motive po želji. Crno-bijele bit će savršena kombinacija s onima koje smo navikli u bež i narančastim nijansama.

Foto: Style By Emily Henderson

Pored tipične jesenske dekoracije bundevama, ulazni prostor, točnije vrata, možete ukrasiti vijencem od listova na koje ste nanijeli sprej u zlatnoj nijansi te dodati svijećnjake odnosno lanterne.

 

Foto: Style By Emily Henderson

Jesenske trajnice odlično podnose hladnoću i visoki postotak vlage stoga su omiljena dekoracija na balkonima. No, možete ih staviti i ispred svojih vrata. Zvjezdan (aster), erika i maćuhice savršen su izbor zbog prekrasnih boja cvjetova, otpornosti na niske temperature i mraz te dugotrajnost. Velika je vjerojatnost da će dočekati proljeće!

 

Foto: Style By Emily Henderson

Jesenske dekoracije uvijek su inspirirane prirodom i u tome je njihova posebnost. Stoga osim bundeva i cvijeća, jesenski dekor voli prirodnu paletu boja i materijala, a prije svega drvo. Mekani žuti vijenac od grančica pšenice i košarica od ratana suptilni su, ali vrlo djelotvorni jesenski detalji.

 

Foto: Style By Emily Henderson

Ako ste za moderniju opciju uređenja, ne znači da se morate odreći jesenskih dekoracija. Samo sve učinite decentnije i bez previše boja. I odaberite novi otirač s modernim motivom natpisa koji jednostavno možete staviti na postojeći. Bit će naročito efektno ako je postojeći veći te će napraviti divan okvir oko novoga.

 

Foto: Style By Emily Henderson

Crna je sasvim prihvatljiva za jesenske dekoracije, naročito ako ste pobornik modernog dizajna i volite inspiraciju s Instagrama. Stoga, ne morate inzistirati samo na toplim zemljanim tonovima i žutoj.

 

 

Foto: Style By Emily Henderson

Klupa je u trendu u eksterijerima i interijerima i usto izvrsna prilika za stiliziranje sezonskog uređenja. Zamijenite sav tekstil koji može previše asocirati na ljetni ugođaj i stavite onaj toplih zemljanih tonova ili iz neutralne palete. Košare, bundeve i ostali jesenski plodovi uvijek su dobrodošli!

Komentari