NAJSLAĐI BOŽIĆ IKAD. Blagdanska rapsodija by Mirjana Mikulec

Božićni ukrasi nikad nisu izgledali slađe.

 


Neodoljivi kolači ove su godine glavni božićni ukrasi na koje se oslonila poznata dizajnerica interijera. Mirjana Mikulec ove je godine predstavila svoju interpretaciju blagdanske idile koja je, nakon dvije pandemijske godine i opće neizvjesne situacije u svijetu, kaže dizajnerica, nekako nepravedno zaboravljena.

“Svi smo nekako pod utjecajem loših vijesti, inflacije, nekog tmurnog raspoloženja općenito. Naš dom, naša četiri zida oduvijek su naše utočište, pa sam upravo zato htjela napraviti odmak i svojersni bijeg u neku pozitivniju stvarnost. Čak i djetinju razigranost koja nam svima nedostaje. Ima li većeg simbola dječjeg veselja, bezuvjetne radosti i naivnosti od slatkiša? Tako smo zapravo došli na ideju da stvorimo najslađi blagdanski stol ikad i da slatkiši budu ključni božićni ukrasi.” – objašnjava dizajnerica interijera ideju iza ovogodišnje teme.

NEKA DOM ZAMIRIŠI: brze, jednostavne i eko božićne dekoracije od naranči

božićni ukrasi
Foto: Ivan Črepić

božićni ukrasi
Foto: Ivan Črepić

Blagdanski stol tako krasi pregršt ukrasa iz Lesnine u svim bojama, no glavnu riječ ipak vode zlatna u kombinciji s crvenom bojom, koje ipak stvaraju vrlo tradicionalnu osnovu. Ovakvu osnovu nadopunjuju božićni ukrasi u obliku muffina, cupcakesa, macarona, lizalica i drugih slastica, što cijeloj ideji ipak daje odmak od uobičajenog.

JOŠ 6 TJEDANA DO BOŽIĆA: izradite ultimativnu check listu za blagdansko odbrojavanje

božićni ukrasi
Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Za razliku od blagdanskog stola, priča u zoni dnevnog boravka ipak je malo jednostavnija i bez puno pretjerivanja.

“Dnevni boravak u ovom smo slučaju zamislili kao toplo mjesto druženja i uživanja u toplini doma pod okriljem blagdanskog ugođaja. Zato nismo htjeli skretati pažnju sa same činjenice da ovdje stvaramo nove uspomene sa svojim najdražima. Dekoracija je vrlo jednostavna i decentna, a oslonili smo se na crnu, zlatnu i bijelu.” – zaključuje Mirjana Mikulec te dodaje da su božićni ukrasi ove godine najvećim dijelom iz Lesnine.

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Crne kuglice možda i nisu svima prvi odabir, no u kombinaciji sa zlatnim, djeluje vrlo elegantno.

Foto: Ivan Črepić

Mirjana Mikulec pokazala je i dekoriranu terasu te ističe da voli kada eksterijeri nisu pretjerano blještavi i prepuni ukrasa, već na decentan način stvaraju ugodnu atmosferu.

“Isti božićni ukrasi koje smo koristili u zoni blagovaonice i dnevnog boravka krase i terasu. Međutim, umjesto da ih korstimo na uobičajen način, smjestili smo ih na sredinu stola da podsjećaju na aranžman ili pak zdjelu s voćem.” – zaključuje Mirjana Mikulec svoju ideju za ovogodišnji božićni look.

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

Foto: Ivan Črepić

 


Foto: Ivan Črepić

 


U nastavku pogledajte još fotografija božićnog uređenja doma.

Sadržaj je nastao u suradnji s Lesninom.


PROMO

Komentari