Na terasi, balkonu ili u vrtu: 15 super ideja za blagovaonicu na otvorenom

Eksterijer našeg doma često nam u ljetnim mjesecima služi kao mjesto za objedovanje i druženje oko stola. Učinite ga prepunim stila te dobre, pozitivne i opuštene atmosfere i to ne samo kada pozivate goste na ljetni party!

 

Balkon, terasa ili vrt u proljeće, ljeto i dobar dio jeseni služi kao dnevni boravak i blagovaonica na otvorenom. Ovakav koncept omogućuje nam da dio svoga dana provedemo u eksterijeru – ispijajući jutarnju kavu, uz doručak ili ručak, ugošćujući prijatelje, odmarajući, čitajući… Za sve one koji imaju ovu mogućnost užitak koji pruža uređeni eksterijer je doista neprocjenjiv, čak i kada nema pogled na more, zelenilo, vizure grada… Stoga prije nego krenete na uređenje, imajući u vidu svoje navike i površinu eksterijera, koncipirajte prostor kako biste omogućili ove sadržaje.

Bilo bi idealno kada bi eksterijer mogao biti složen od dva dijela – mini boravka i blagovanja. No, ako nam kvadrati to ne dopuštaju, onda je svakako bolja opcija blagovaonički stol sa stolicama jer on može vršiti ulogu i dnevnog boravka. Ako se pak odlučite za niski stol i sjedaću garnituru, morat ćete se odreći objedovanja u svome eksterijeru. Visoki stol jednostavno nudi više mogućnosti, a veliki adut mu je što ima mogućnost proširenja, kako biste po potrebi mogli primiti veći broj gostiju na ručku ili večernjem ljetnom partyju, koji možete, ako želite da bude zanimljiviji, i tematski usmjeriti.

Ako nemate ideje kako opremiti svoju blagovaonicu na otvorenom, nudimo vam nekoliko sjajnih inspiracija koje u prvi plan stavljaju spontanost, opuštenost, prirodne materijale i ljubav prema – Mediteranu. Naša inspiracija pokazat će vam kako nije potrebno robovati garniturama te kako stolice ne moraju biti dio kompleta sa stolom, ali isto tako i svaka različita. Također, stari drveni stolovi, ako je terasa natkrivena, mogu biti sjajan stilski element koji donosi nostalgiju i toplinu. Uživajte u galeriji!

 

Komentari