NAKON 5 GODINA DOŠAO JE RED I NA NJU: mini makeover Ingridine kupaonice

U njezinu domu pored Čakovca stalno se nešto mijenja i nikada se nijedna prostorija ne zadrži dugo u istom izgledu. Iznimka je jedino kupoanica u kojoj je sve pet godina bilo uglavnom isto. A onda je došao red i na nju. Naša kolumnistica Ingrid otkriva svoju novu kupaonicu!

 


Kupaonica je često jedan od najvećih izazova kod uređenja kuće ili stana. Mi smo našu potpuno renovirali posljednji put kada i ostatak kuće, prije 5 godina. Tada sam se kupaonici posvetila ustvari nepravedno minimalno, što nije čudno s obzirom da smo cijelu kuću potpuno renovirali izvana i iznutra u mjesec i pol, u vrijeme moje druge trudnoće sa svakodnevnim mučninama.

Ako se osvrnem na sve što smo napravili tada u tih mjesec i pol, bez ikakvog plana, počevši praktički preko noći, ne znam jel bi ovako nešto ikada ponovila ili uspješno završila. Sve te okolnosti dovele su do toga da sam na kraju iznenađujuće ali ipak vrlo zadovoljna našom malom kupaonicom od svega 4,8 kvadrata, uz nedavni mini makeover.

FOTO: MARKO CINDRIĆ

Izbor pločica

Budžet je taj koji je u kupaonicama prilično vidljiv na gotovo svakom elementu u njoj. Upravo iz tog razloga na nekim stvarima, poput pločicama, ne treba štedjeti. Ja sam se tada odlučila da pod spojim s zidom na kojem se nalazi kada i to pločicama visokog sjaja u imitaciji mramora. Njima sam vrlo zadovoljna u pogledu održavanja kao i s drugim pločicama u kupaonici; bijelim kvadratnog oblika.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR
FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Da sada ponovo biram, zasigurno bih izabrala potpuno drugačije, no obje su prilično neutralne, samim time i teže dosade i zadovoljna sam njihovom kvalitetom što smatram velikim plusom kod izbora pločica.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Kada ili tuš?

Prije ranije spomenute renovacije bila je to kupaonica bez wc-a (wc je bio u posebnoj prostoriji), bež pločicama s bijelim cvjetovima, s umivaonikom i kadom te bideom. Nije bilo mjesta za perilicu rublja i sve je djelovalo prilično skučeno.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Odlučili smo srušiti zid na kojem su bila vrata i maksimalno produžiti kupaonicu prema hodniku, točnije, “doći” do štoka spavaće sobe. Na taj način dobili smo prostoriju dužine 2,95m i u nju smjestili ormar s perilicom rublja, wc, bide, umivaonik i kadu. Moram priznati da nisam puno razmišljala je li pametno staviti kadu ili se ipak odlučiti za veliku tuš kabinu iz razloga jer nam to nije jedina kupaonica u kući i jer smo odlučili tuš staviti u drugu.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Znajući koliko se djeca vole kupati, na početku druge trudnoće, nisam dvojila ni malo ustvari. Kada je za sada kod nas pun pogodak. Koristi se apsolutno svaki dan i teško bi mi bilo i zamisliti da je nemamo. Možda u budućnosti ovdje vidim tuš širine 1,65m (koliko je i širina kupaonice), no za sada ovo funkcionira savršeno.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

V komoda kao kupaonski ormarić

Na početku smo stavili samostojeći umivaonik na komodu koju smo imali u dnevnom boravku. Sjećam se koliko sam bila sretna da stane unutra upravo iz razloga jer smo s budžetom bili pri kraju.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Tek nedavno smo ju promijenili i njezino mjesto zauzeo je uži ormarić koji je dodatno otvorio kupaonicu, dobili smo širi prolaz i time sam vrlo zadovoljna. Da ga maksimalno zaštitimo na njega smo stavili porculansku pločicu. Izrezali smo je na mjeru i pobrusili rubove.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Ukupni trošak pločice, silikona i rezne ploče za keramiku bio je 100 €. Podžbukna miješalica još nije upoznala kamenac i upravo iz tog razloga je smatram kraljicom ove naše kupaonice. Zaista u smislu čišćenja je life changing prema onoj miješalici koju imamo u drugoj kupaonici na ormariću.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Spoj starog i novog

Zidna i stropna rasvjeta naše su stare lampe koje smo imali nekada u dnevnom boravku na zidu, a ustvari su tu od samih početaka. To su bakrene lampe mojih roditelja stare sada već 33 godine. Nekako im stalno pronalazim mjesto u kući jer volim kombinaciju staro-novo i jer mi neke stvari jednostavno bude žao baciti, pogotovo još ako su i kvalitetne.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR
FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Ako još dodam nezaobilazni element sentimentalnosti, razumljivo je da sam stari ormarić zamijenila novim, no na mjesto novih lampi, zasjale su ove stare.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Na taj način pumpice za šampone, gelove za tuširanja i ostalo, koje volim imati u istim ambalažama, našle su svoj par u boji starog bakra na lampama. Također, na novi ormarić stavila sam ručkice od starog.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Diy elementi u kupaonici

Obloga na kadi i daska za kadu suprugovih su ruku djelo. Imamo ih već neko vrijeme, sviđaju mi se jer kupaonici daju karakter i ovakva drvena obloga ljepša mi je od originalne plastične koju smo imali na početku.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Promjenom ormarića, obojali smo ih u crnu boju nebi li se što bolje uklopili s crnim elementima i nogicama na novom ormariću kao i okvirom ogledala. Košaru je zamijenio mali stakleni zidni ormarić u boji drva.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR
FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Nezaobilazan kontrast

Nedavnim mini makeoverom stavili smo i nove crne željezne držače za ručnike. Izgledaju staro i neravne su površine što čini lijep kontrast na sjajnim pločicama dok su bojom povezali čitavu kupaonicu. Njih sam pronašla u ZaraHome gdje često pronađem neke sitnice i dekoracije za dom.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

S obzirom da tu kupaonicu koristimo suprug, sin i ja (kćer ima svoju), a volimo imati svaki svoj ručnik, stavili smo kao i ranije, sa svake strane ogledala po jedan držač, dok sinov stoji na bočnoj strani ormarića.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR
FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Iako se radi o maloj kupaonici, u njoj je smješteno sve što nama treba. Sada nakon mini makeovera dodatnih par cm, dobivenih promjenom ormarića, učinilo je veliku razliku kao i znatno veće ogledalo. Koja vaza, dekoracija, ručnici i tepih saveznici su

za davanje osobnog pečata kupaonici.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

 


Komentari