DEKORATIVNE I AKUSTIČNE: evo kako ćete sami postaviti letvice u dnevni boravak

Letvice su već neko vrijeme veliki trend u uređenju interijera. U ovotjednom članku ‘Uradi sam’ pokazujemo vam kako u prostor uklopiti akustične panele u obliku letvica!


Drvene letvice su sve popularnije u interijerima, i to naročito u hodnicima i dnevnim boravcima. Dok su u hodnicima izvrsna zaštita od prljanja i oštećenja zidova te mjesto za vješalice, u dnevnim boravcima su paneli obično iza TV zida i služe isključivo kao dekoracija.

Ovaj puta pokazat ćemo vam kako u dnevni boravak možete sami postaviti drvene letvice i to ne samo kao dekoraciju. Pronašli smo akustične panele koji smanjuju buku u vašem životnom prostoru.

Akustični panel pretvara zvučnu energiju u toplinsku energiju, apsorbira je i raspršuje reflektirani zvuk. Ploča prigušuje posebno visoke i srednje frekvencije i pretvara ih u kvalitetnu i čistu zvučnu sliku. Prostorijama daje prirodan i moderan ambijent, a klima u prostoriji se primjetno poboljšava.

Kako ga sami možete postaviti, pokazat će vam naša Antonija Antolović.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Antonija se odlučila crno bijele panele jer će najbolje pristajati ostatku uređenja. Budući da je panel visok 240 centimetara, u Bauhausu je odrezan na visinu koja je bila potrebna za ovaj dnevni boravak.

Prije stavljanja panela, bilo je potrebno sve zaštititi i prebrusiti ostatke gleta sa zida te ga obojati. Prije nego zid obojao, bilo je potrebno odrediti poziciju nosača za TV jer upravo on diktira poziciju na koju će biti smješten panel.

Zid se obojao u dvije boje. S jedne strane panela u crno, a s druge, na koju dolazi TV zid, u sivo. Na taj način povezao se izgled zida s ostatkom dnevnog boravka.

Budući da su Antoniji ovdje dva panela bila previše, a jedan premalo, jedan panel se smanjio za 10-ak centimetara. Kako bi finalni izgled bio skladniji, ali i kako bi prijelaz boja u kutu bio uredniji, ostatak panela se iskoristio za kut.


Komentari