JESENSKA IDILA NA BALKONU: napravite brzi makeover i uživajte u svojoj maloj oazi na otvorenom

Iskoristite tople dane i provedite što više vremena na balkonu! Donosimo vam super ideju za brzi makeover svoje male oaze na otvorenom na kojoj ćete uživati ispijanju prve jutarnje kave!

 


Sezona boravka na balkonu ne završava s ljetom! Cijelu jesen, naročito ako ima puno sunčanih dana ili ako živite u toplijem podneblju, možete iskoristiti za svoj produženi dnevni boravak na kojem ćete ispijati kavu, uživati u svježem zraku, družiti se s prijateljima i obitelji.

Stoga, ako to niste učinili prije, sada svoj neugledni balkon možete dotjerati – isplatit će vam se! Inspirirajte se primjerom mini makeovera jednog starog balkona koji je zadnji put uređivan prije gotovo 20 godina.

Dotrajala keramika i stanje zidova potpuno narušavaju izgled ovog malog mjesta za odmor. Zadaća InDizajn ‘uradi sam’ tima je urediti zidove i obojiti keramiku.

Uređenje balkona počinje pripremom zida za bojenje i nanošenjem primera na pločice. Prije nanošenja primera keramiku je potrebno prebrusiti da se odstrane prljavštine i nepravilnosti. Stavite primer i pričekajte da se osuši. Za to vrijeme prebacite se na bojenje zidova.

Za zidove je odabrana fasadna boja jer je ipak riječ o vanjskom prostoru, a nanijeta su dva sloja. Pored toga, obojani su i podovi te metalna ograda. Ograda je nakon brušenja obojena crnom bojom za metal, a podovi s dva sloja boje.

Foto: Marko Cindrić

 

Boje zidova, ograde kao i keramike ovise o vašem stilu i željama. InDizajn se odlučio za crno bijelu kombinaciju koja je osvježena zelenilom.

Pogledajte video prilog i otkrijte što je još sve učinjeno na balkonu!


Komentari