USKA, MALA I NEPRAVILNA: uređenje spavaće sobe od svega 8 kvadrata

Pored toga što je spavaća soba skučene kvadrature i izduženoga nepravilnog oblika, trebalo je u uređenje, prema želji vlasnika, ukomponirati i stari namještaj

 

 

U stanu od 50 kvadrata tim Mirjane Mikulec uređuje i spavaću sobu na koju otpada osam četvornih metara. Klijent je dizajnerima ostavio gotovo pa otvorene ruke pri izboru stila, ali i materijala. Jedini zahtjev kada je riječ o uređenju spavaće sobe jest zadržavanje postojeće vitrine. No, to je, uz činjenicu da riječ o skromnoj kvadraturi te nepravilnom obliku sobe, doprinijelo da uređenje doista postane izazov.

No, pokazalo se da je izduženi oblik sobe ovdje ustvari bio veliki saveznik u uređenju jer se prostorija podijelila na zone – kod ulaza je s jedne strane garderobni prostor, s druge strane kutak za čitanje, a u nastavku ležaj za spavanje.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Budući da je tlocrt izduženog, pravokutnog oblika i prostorija se sužava prema prozoru, krevet smo smjestili uz prozor, dok smo ormar i vitrinu stavili na sami ulaz s obje strane. Dodatno  smo osigurali prostor za šminkanje, te fotelju i stolić koji mogu poslužiti za odlaganje i čitanje”, objašnjava Mirjana Mikulec.

U sobi prevladavaju zemljani tonovi koji su obogaćeni zlatnim detaljima, u što se odlično uklopila stara vitrina. Odabran je elegantnan i jednostavno oblikovan krevet s uzglavljem, a na zid preko puta njega postavljena je tapeta.

Što je još našlo svoje mjesto u ovoj maloj spavaćoj sobi te kako izgleda svaki njezin kutak, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari